Co dostávají Češi k platu: Stravenky už nejsou jednička

Petr Kučera Petr Kučera
29. 7. 2012 19:40
Nejoblíbenějším benefitem, alespoň z pohledu zaměstnavatelů, je nyní vzdělávání
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Nejoblíbenějším benefitem, alespoň z pohledu zaměstnavatelů, je nyní vzdělávání. Svým zaměstnancům jej údajně poskytuje 82 procent firem.

Těsně druhé místo patří s 81 procenty stravenkám. Třetím nejrozšířenějším benefitem pak je používání mobilního telefonu či služebního automobilu i k soukromým účelům - nabízí jej 75 procent firem.

Vyplývá to z průzkumu ING Pojišťovny, jehož se zúčastnilo 120 společností. Pojišťovna se snažila o vyvážené pokrytí republiky jak co do regionů, oboru působení, počtu zaměstnanců i dosahovaného obratu.

Jedná se již o šestou vlnu průzkumu, takže lze porovnávat i vývoj benefitů v posledních letech.

Sedmička daňově uznatelných výhod

Podle průzkumu poskytují alespoň jeden z daňově uznatelných benefitů téměř všechny společnosti - konkrétně 98 procent. V průměru nabízejí více než tři takové výhody, počet roste s velikostí firmy.

Nejrychleji rostoucím benefitem je - stejně jako vloni - příspěvek zaměstnavatelů na vzdělávání. Ještě v roce 2010 jej poskytovalo 70 procent společností, nyní je to už 82 procent.

Po loňském propadu si letos polepšily stravenky. Zatímco v roce 2010 je poskytovalo 75 procent společností a vloni jen 68 procent, letos už je to 81 procent.

Ze strany zaměstnavatelů roste také obliba příspěvků na penzijní připojištění. Ještě předloni jej poskytovalo 60 firem, letos je to už 74 procent.

Průměrná částka příspěvku zaměstnavatele činí téměř 600 korun měsíčně. Naprostá většina firem plánuje zaměstnancům přispívat zhruba stejnou částkou jako vloni. Penzijní reforma se přitom (v 93 %) tohoto benefitu nedotkne.

Zůstaneme-li u daňově zvýhodněných benefitů, patří čtvrté místo životnímu pojištění (43 %) s průměrným příspěvkem 550 korun měsíčně.

Pátým nejčastějším je pak příspěvek na dovolenou - ten poskytuje 28 procent firem, což je téměř o polovinu více než předloni.

Sedmičku nejrozšířenějších daňově uznatelných benefitů doplňují také příspěvek na očkování proti chřipce (25 %) a příspěvek na cestování do zaměstnání (15 %).

Auto, mobil i voda

Podobně rozšířené jsou také daňově nezvýhodněné benefity. Alespoň jeden poskytuje 97 procent oslovených společností. V průměru nabízejí téměř šest takových výhod a i zde platí, že čím větší podnik, tím je jich více.

Nejrozšířenějším v této kategorii jsou shodně používání služebního automobilu a mobilního telefonu i k soukromým účelům - tuto výhodu nabízí 75 procent společností.

Následuje podpora pitného režimu (71 %), daňově neuznatelných forem vzdělávání (65 %), věcné dary či jednorázové odměny (64 %), benefity v oblasti sportu (39 %), třináctý plat (37 %) a zaměstnanecké půjčky (36 %).

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Blíž Albánii než Německu. Příjmové nůžky se rozevírají
Vyšší daně pro bohaté: Spočítali jsme, o kolik přijdou
Pracující důchodci přijdou o dva tisíce. Schváleno

Všechny čtyři hlavní benefity však oproti loňskému roku zaznamenaly pokles, v zásadě se však jen vrátily na úroveň předloňského roku.

Žádné zásadní změny

Z dalších motivačních nástrojů využívají firmy nejčastěji finanční bonus na základě výkonnosti jednotlivců (32 %), odměnu podle odpracovaných let za věrnost (14 %) a týden dovolené či placeného volna navíc (9 %).

Ekonomická situace se letos zlepšila u 27 procent dotazovaných společností, u 30 procent se zhoršila. Tvrdí však, že na poskytování daňově zvýhodněných benefitů to nebude mít vliv. V případě daňově neuznatelných výhod se změna ekonomické situace sice projeví, ale prý nijak výrazně. Nejčastější reakcí (u 14 procent společností) bude rušení třináctých platů.

 

Právě se děje

Další zprávy