K uzavření cestovní pojistky stačí mobil

šal
31. 5. 2007 23:00
Cestovní pojištění lze sjednat i po odjezdu do ciziny

Praha - Kdo se chystá do zahraničí a nemá již čas na to, aby zaskočil do pojišťovny a uzavřel cestovní pojistku, ještě nemusí zoufat. Ke sjednání této smlouvy postačí jen vlastnit mobilní telefon. Tuto aplikaci nabízí pojišťovna Generali.

"Prostřednictvím mobilního telefonu si může bez ohledu na operátora a tarifní program cestovní pojištění uzavřít prakticky kdokoliv, a to okamžitě," říká Renata Werliková z pojišťovny Generali. "Klient musí jen v přesném tvaru odeslat SMS zprávu na konkrétní telefonní číslo,"dodává.

SMS zpráva pro aktivaci pojistky obsahuje jméno, příjmení, rodné číslo a datum odkdy má pojistka běžet a současně datum jejího ukončení. Do SMS zprávy je možné ještě vložit údaj, má-li klient zájem o rizikové (sportovní) připojištění. Příslušnou SMS zprávu v přesném formátu pak klient odešle na konkrétní číslo a během chvilky obdrží odpověď s číslem pojistné smlouvy, bankovním spojením, výší pojistného a kontaktem na asistenční službu.

Všechno přes mobil

Posledním krokem je zaplacení pojistného. Pokud klient využívá přímé bankovnictví, tak opět není potřeba nikam chodit kvůli zadání platebního pokynu. Ideální je, má-li klient sjednané GSM bankovnictví. V takovém případě kompletně celou proceduru sjednání pojištění včetně platby pojistného lze vyřídit prostřednictvím mobilního telefonu.

Pojištění přitom začíná platit ihned po půlnoci dne uvedeného jako počátek pojištění, nejdříve však počátkem podání platebního příkazu.

Cestovní pojištění přes mobilní telefon si může sjednat osoba do věku 69 let, a to nejdříve deset dní před odjezdem. Maximální délka pojištění je 90 dní, minimální jen jeden den.

Limit na hrazení léčebných výloh činí 1,7 miliónu korun. Cena denního pojistného pro dospělou osobu činí 29 korun, v případě rizikového sportovního připojištění je denní pojistné o 20 korun vyšší.

Pojistku i za hranicemi

Díky možnosti sjednání cestovní pojistky kompletně přes mobilní telefon není problém smlouvu uzavřít i po výjezdu za hranice, tedy odkudkoliv již ze zahraničí. Celý postup je stejný. Jedinou podmínkou je, aby klient byl v dosahu signálu mobilního operátora a měl aktivovaný roaming.

 

 

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy