Miliardář Komárek zakládá cestovku pro nejbohatší Čechy

Ekonomika Petr Kučera Ekonomika, Petr Kučera
6. 9. 2012 6:30
Měsíc na privátním ostrově na Seychelách za milion
Mauricius, privátní Hotel Shanti Maurice
Mauricius, privátní Hotel Shanti Maurice | Foto: Forbes/Privileq/KKCG

Praha - Dovolená za sto tisíc korun, nebo rovnou za milion? Cestovní kancelář Privileq, kterou dnes spouští miliardář Karel Komárek, se specializuje na zájezdy na míru pro nejbohatší Čechy.

Jak ve svém zářijovém čísle informuje magazín Forbes, Privileq nemá žádné předpřipravené cesty ani pobyty, vše vychází z individuálních přání zákazníka. A tomu odpovídá i cena.

"Plánujeme, že počet našich klientů bude ve stovkách. Ne každý milionář je ochotný dát peníze do luxusní dovolené," řekla pro Forbes Jaroslava Smejkalová, ředitelka Privilequ.

Komárek už v rámci své skupiny KKCG dvě cestovní značky má: Fischer je trojkou v letních dovolených a Nev-Dama jedničkou v zimní sezoně. Privileq tak doplnil portfolio o zacílení na nejlukrativnější klientelu. "Je to otázka prestiže. Takový produkt nám zatím chyběl," tvrdí Miloslav Vyhnal, investiční ředitel KKCG.

Dovolená na míru

Jelikož Privileq připraví každému klientovi dovolenou na míru, nemá žádné cenovky ani katalog. Jen publikaci, která má bohaté požitkáře inspirovat.

Na 200 stranách křídového papíru najdete nejen exotiku v Karibiku či na Seychelách, ale třeba i chatu v Himalájích, lyžování v Chile, plavbu okolo pobřeží Antarktidy či noc ve švédském hotelu vytesaném do ledu.

"Dva týdny na Antarktidě vyjdou na stovky tisíc, měsíc na privátním ostrově na Seychelách až k milionu," řekla pro Forbes Smejkalová, která dříve vedla VIP oddělení cestovní kanceláře Fischer.

Podle jejích slov by typickým klientem Privilequ měl být aktivní, zcestovalý a úspěšný člověk, který má málo času a dost peněz.

Podle Vyhnala by si měl Privileq v prvním roce získat desítky klientů a na tržbách dosáhnout několika desítek milionů korun, píše Forbes.

Podívejte se, co nabízí "katalog" cestovky pro nejbohatší Čechy:

 

Právě se děje

Další zprávy