Vstřícné finanční úřady? Lidé si zvolili deset "nej"

ČTK ČTK
14. 1. 2011 15:15
Hlasování veřejnosti bylo součástí nové soutěže
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Nejvstřícnějšími daňovými úřady v České republice jsou (abecedně) Finanční úřad v Hradci Králové, Kladně, Klatovech, FÚ Ostrava I, v Pelhřimově, Praha 1, Praha 5, Praha 6, Praha 8 a Praha-západ.

Tento seznam - bez určeného pořadí - sestavila veřejnost v prvním ročníku soutěže Daňař & daňová firma roku, kterou uspořádala společnost DaněMEDIA.

"Pozice finančního úřadu jako správce daní není jednoduchá. Je potěšitelné, že hlasování ukázalo, že naprostá většina hlasujících pozitivně hodnotila přístup pracovníků úřadů k poplatníkům," komentoval výsledky projektový manažer soutěže Robert Jurka.

Veřejnost na webu hlasovala také v kategorii Daňový citron. V ní hlasující vybírali oblasti, které je nejvíce tíží v daňových zákonech.

Se shodným počtem hlasů se veřejnost shodla na tom, že ji nejvíce zatěžuje komplikovanost daňových zákonů a komplikovanost legislativy týkající se sociálního zabezpečení.

DaněMEDIA vyhlásila také vítěze kategorie Nejžádanější zaměstnavatel v daních, tedy daňové firmy, kde by lidé nejraději pracovali. V ní byla na základě hlasování zvolena společnost Mazars.

Celkem se soutěžilo ve 12 kategoriích, zbylé kategorie jako například Největší daňové naděje, Největší daňové hvězdy, či Daňová kancelář snů budou vyhlášeny 28. ledna.

Foto: Aktuálně.cz
Online deník Aktuálně.cz vloni zveřejnil také žebříček četnosti kontrol podle jednotlivých finančních úřadů. Kde jsou v Česku daňové ráje a kde naopak pekla? Podívejte na žebříček!
 

Právě se děje

Další zprávy