Neomezené volání nabízí i utajený virtuální operátor

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
2. 11. 2013 16:45
One Energy prodává energie, nyní má také virtuálního operátora v síti T-Mobile.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock

Praha - Bez větší publicity vstoupil zhruba před měsícem na český trh další virtuální operátor - One Mobile. Oproti většině konkurentů přitom nabízí kromě jiného i neomezené volání - tedy produkt, který dosud zůstává doménou velké trojky "opravdových" operátorů.

Při dvouletém závazku nabízí One Mobile neomezené volání a SMS plus 1,2 GB dat 599 korun. Telefónica si za neomezené volání SMS s jedním GB dat účtuje 749 korun, stejně jako T-Mobile nabízející 1,5 GB dat. Vodafone nabízí neomezený tarif s 1,5 GB dat za 699 korun - vše při dvouletém závazku.

Kdo závazek nechce, může si u One Mobile koupit neomezený tarif s 1,2 GB dat za 699 korun s tříměsíční výpovědní lhůtou.

Společnost One Mobile je sesterskou firmou One Energy prodávající plyn a elektřinu jako jeden z alternativních dodavatelů. Mobilní služby poskytuje přes telekomunikační firmu GTS, která je „velkoobchodním" virtuálním operátorem v síti T-Mobile.

Za měsíc provozu zatím One Mobile podle předsedy představenstva Martina Losa získala zhruba tisícovku klientů. Neomezený tarif z nich ale využívá jen kolem stovky.

"Osmdesát pět procent klientů využívá volnosti, kterou jim nabízí náš základní tarif s nulovým paušálem. Slibujeme si od toho, že za poskytnutou volnost získáme od našich zákazníků loajalitu," říká Los. Neomezené volání je podle Losa trend, který ale většina lidí nevyužije.

Se zmíněným "nulovým" tarifem, který je rovněž s tříměsíční výpovědní lhůtou, lze volat za 1,50 koruny mimo síť One Mobile, v rámci sítě je minuta hovoru za korunu. Stejně stojí SMS i jeden MB dat. Hovory se přitom účtují v režimu 60+30 (první započatá minuta celá, další po půl minutách), ve vlastní síti se volá v režimu 60+1 (první minuta celá, dále po vteřinách).

Bod zvratu, kdy by jeho firma začala vydělávat, je podle Losa vypočten na pěti tisících zákaznících.

Poplatek, který není

U One Mobile nicméně zaplatíte za volání na zákaznickou linku, minuta vyjde na 1,82 koruny. K dispozici je navíc jen od osmé ranní do páté odpolední. To se má ovšem podle Losa změnit zhruba do měsíce, pak slibuje nový režim.

Jako potenciální zájemce o služby One Mobile se redaktor online deníku Aktuálně.cz na zákaznické lince dozvěděl například to, že SIM karta od One Mobile vyjde na 200 korun. V ceníku přitom žádná taková položka není. A že žádná taková neexistuje, potvrzuje i Los, který netuší, jak takovou informaci zaměstnanci na infolince mohli poskytnout.

Podle Losa může zájemce o služby One Mobile překvapit poplatek za měsíční vyúčtování v klasické papírové podobě, které vyjde na 40 korun. Kdo si ho nechá poslat elektronicky, má ho zadarmo. Bez poplatku získají vyúčtování v papírové formě jen důchodci a držitelé průkazek ZTP.

 

Právě se děje

Další zprávy