Air Bank jako slevomat. Nabídne auta i televize

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
4. 9. 2013 18:41
Budeme dělat věci, které jiné banky nedělají, řekl Forbesu Jiří Šmejc
Interiér první pobočky Air Bank
Interiér první pobočky Air Bank | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Air Bank ze skupiny PPF plánuje, že od příštího roku nabídne lidem něco navíc než jen běžné a spořicí účty nebo úvěry. Chce lidem začít pomáhat například s nákupem auta, domu či televize, který by nejen zafinancovala, ale i zprostředkovala.

„To, co vidíte dnes, tomu já říkám Air Bank první generace," řekl časopisu Forbes Jiří Šmejc, který je akcionářem banky a zároveň generálním ředitelem skupiny Home Credit. Ve druhé generaci chce banka podle Šmejce nabízet „věci, které dnes jiné banky nedělají".

„Představa je taková, že bychom například u věcí jako televize, auta nebo domy, dokázali lidem nabídnout nejen financování, ale i určitou pomoc. Řekněme, že si chcete koupit auto. Mohl by dorazit náš „pan auto" a poradit, který model je v té vaší kategorii nejlepší a jestli není lepší s koupí trochu počkat. A pak vytáhnout seznam dealerů a říct: tady jsme vám vyjednali takovou slevu. A na závěr to zafinancovat," přibližuje Šmejc.

Šmejc zároveň v aktuálním čísle Forbesu potvrzuje, že Air Bank bude expandovat i do světa po stopách Home Creditu. Zmíněné novinky se začnou zkoušet nejdřív v Česku.

Podobný rádcovský servis z českých bank nově prodává také Raiffeisenbank. Ta zájemcům o hypotéku nabízí, že jim dojedná například slevu na financovanou nemovitost. Odměnou jí za to je provize v řádech desítek procent.

 

Právě se děje

Další zprávy