Ještě více dat. Vodafone přihazuje v boji o tarify

Tereza Holanová Tereza Holanová
23. 5. 2013 13:04
Už žádná provizorní reakce na O2, Vodafone představil kompletní nabídku tarifů

Praha - Mobilní operátoři se nepřestávají předhánět v nabídce neomezených tarifů. Měsíc poté, co Vodafone představil Neomezené volání v síti či do všech sítí, uvedl pětici Red tarifů.

U neomezeného volání za necelých 700 korun měsíčně Vodafone zvýšil datový limit z předchozích 1,2 GB na 1,5 GB, původně přitom nabídku odstartoval s měsíčním limitem ve výši 600 MB.

Nově přibyly dva dražší, které zahrnují tisíc minut na volání do zahraničí, u tarifu Red Premium dále 600 volných minut na příchozí a odchozí hovory a 300 MB dat v rámci roamingu.

U ostatních Red tarifů si mohou zákazníci před cestou do zahraničí aktivovat službu Vodafone Roaming na den za 99 Kč, se kterou lze v Evropě neomezeně volat, posílat textovky a využít data do 100 MB.

Kromě toho Vodafone začal nabízet základní tarif Start za 249 korun. V rámci toho nabízí 20 MB dat a neomezené volání a zprávy do vlastní sítě.

Nové tarify si mohou firemní i nefiremní klienti aktivovat od 27. května, kdy se také přestanou nabízet dva stávající neomezené. Zhruba 150 tisícům zákazníkům, kteří si je doposud aktivovali, ovšem zůstanou. Těm, kteří měli tarif za 691 korun, se zvýší objem volných dat na úroveň nového ekvivalentního tarifu - tedy z 1,2 GB na 1,5 GB.

Jak zástupci Vodafone připustili, Neomezené tarify spustili na takto krátkou dobu pouze proto, aby bezprostředně reagovali na konkurenční O2 a T-Mobile, kteří představili obdobné produkty.

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock
Čtěte také:
Tesco spouští levnější volání. Má balíček za 300 korun
Nový šéf ČTÚ láká do aukce zahraniční operátory
PPF půjde do nové aukce, chce ale i lukrativní kmitočty

O vyšším tarifu, který by zahrnoval roamingové služby, uvažuje také T-Mobile. Konkrétní informace jeho mluvčí zatím ale nezmínila.

Další operátor O2 uvádí, že svoji nabídku v oblasti roamingu představil už loni, a to tarif Volání bez hranic. Od letošního jara pak například tarif Free EU+, v rámci něhož si zákazník může koupit zvlášť 300 minut na příchozí i odchozí hovory a 300 volných SMS. "Tento tarif stojí 1499 korun a dále obsahuje neomezené volání a SMS do všech sítí v Česku a 3 GB dat," doplňuje mluvčí O2 Ctibor Jappel.

 

Právě se děje

Další zprávy