Šlo o chybu lidského faktoru, hájí se srovnávač tarifů

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
4. 3. 2013 16:40
Web uspory.cz se podle telekomunikačního úřadu chlubil akreditací, kterou nezískal
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock

Praha - Český telekomunikační úřad vydal varování před srovnávačem tarifů mobilních operátorů na webu uspory.cz.

Ten se podle úřadu v nevyžádaných e-mailech zaštiťuje tvrzením, že jeho kalkulačka tarifů byla schválena právě Českým telekomunikačním úřadem.

„ČTÚ se proto distancuje od výsledků získaných prostřednictvím této, jím neschválené, cenové kalkulačky a ohrazuje se proti zneužití svého jména," uvedl mluvčí úřadu František Malina.

"Na základě zprávy ČTÚ jsme zahájili interní šetření ohledně nesrovnalosti sdělení o schválené kalkulačce na uspory.cz. Bohužel jsme shledali, že náš externista zodpovědný za vnější komunikaci (PR, mailingy etc) uvedl nepravdivou větu o schválení této kalkulačky Českým telekomunikačním úřadem," řekl pro Aktuálně.cz Arnošt Machytka, vedoucí společnosti Elephant Orchestra, která web uspory.cz provozuje.

Ten zároveň jednoznačně popřel, že by jeho firma posílala jakékoli nabídky formou nevyžádaných e-mailů. "Tato informace byla uvedena v obchodním sdělení rozesílaném pouze našim uživatelům, od nichž máme prokazatelný předem daný souhlas se zasíláním obchodních sdělení - nejedná se tedy o nevyžádanou poštu," uvedl Machytka.

"Monentálně připravujeme opravnou tiskovou zprávu a omluvu Českému telekomunikačnímu úřadu. Rád bych zdůraznil, že na předmětných webových stránkách uspory.cz nikdy nebyla a není žádná informace o schválení Českým telekomunikačním úřadem," pokračuje Machytka.

Českým telekomunikačním úřadem jsou aktuálně akreditovány pouze dvě cenové kalkulačky: Tarifomat.cz a Tarifon.cz.

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock
Čtěte také:
Ani BleskMobil nepomohl. Češi volají nejdráž v Evropě
Neomezené volání za 840 korun. Co nabízí oživený U:fon
Je tu první virtuální operátor pro firmy. Přijde v létě
 

Právě se děje

Další zprávy