Která banka je nejvstřícnější? Nové výsledky soutěže

Petr Kučera Petr Kučera
21. 10. 2012 10:00
Internetová mBank zvítězila těsně před další bezpoplatkovou bankou Fio

Praha - Nejvstřícnější bankou pro drobné klienty v Česku byla ve třetím čtvrtletí mBank. Vyplývá to z nejnovějších výsledků projektu OVB Vstřícná banka.

Na těsném druhém místě se v "klientském ratingu" umístila Fio banka, která žebříčku vévodila v předchozích dvou čtvrtletích.

Třetí pozice patří UniCredit Bank, těsně čtvrtá skončila Equa bank, pátá pak Komerční banka.

Výsledky projektu OVB Vstřícná banka určuje především odborná porota nezávislá na bankách, jejíž hodnocení má váhu 58,3 procenta. Jejím členem je i zástupce online deníku Aktuálně.cz, mediálního partnera projektu.

Dalšími 25 procenty se na hodnocení podílí web Bankovnipoplatky.com a s podílem 16,7 procenta také veřejnost (po registraci na webu).

Internetová mBank v Česku působí od listopadu 2007 jako organizační složka polské BRE Bank, součásti skupiny Commerzbank. Ke špičce na trhu patří hlavně díky prakticky bezpoplatkovému účtu, letos na podzim zrušila i poplatek pro podnikatele za odchozí platbu. Současně zrušila poplatky za zahraniční SEPA platby v eurech.

Fio patří k nejmladším bankám v Česku. Bankovní služby začala poskytovat v září 2010, kdy navázala na předchozí mnohaletou činnost družstevní záložny. Vedení účtu i základní služby nabízí Fio banka zcela zdarma. Postupně rozšiřuje i síť vlastních bankomatů.

Podrobné hodnocení a argumenty jednotlivých porotců jsou průběžně zveřejňovány na webu projektu, kde také probíhá hlasování veřejnosti.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Účet zdarma nabídne další banka, konkurenční boj sílí
Nová půjčka odmění dlužníky, když splácejí včas
Podnikatelé, banky vás klamou. Platíte víc, než musíte
 

Právě se děje

Další zprávy