Neviditelné auto a chodící sloup. Perličky z pojišťoven

Petr Kučera Petr Kučera, Věra Tůmová
3. 4. 2012 5:00
Vyberte kuriózní hlášení, které vás nejvíce pobavilo
Foto: Petr Protivánek

Práce v pojišťovnictví nemusí být taková nuda, jak si většina čtenářů zřejmě myslí. Klienti totiž občas pobaví.

Vybrali jsme několik perliček, především kuriózní hlášení z posledních let. Na konci článku můžete hlasovat o příspěvku, který vás nejvíce pobavil.

1) "Telefonní sloup se rychle přibližoval. Snažila jsem se mu vyhnout, ale v tom do mě z ničeho nic narazil." (Allianz)

2) "Stál jsem na křižovatce a dával přednost vozidlům na hlavní silnici. Najednou, kde se vzalo, tu se vzalo, přijelo neviditelné auto, narazilo do mého vozidla a zase zmizelo." (Generali pojišťovna)

3) "Celý den jsem nakupoval rostliny a sazenice. Cestou domů mi pak na křižovatce zaclonil výhled živý plot." (Allianz)

4) "Ten chodec do mě nejprve narazil a potom mi ještě skočil pod auto." (Allianz)

5) "Ačkoliv si policisté to prázdné místo, kde jsem včera zaparkovala své auto, pečlivě fotografovali, už nikdy se na něm neobjevilo." (Allianz)

6) "Než jsem stačila synovi v autě vysvětlit, co znamená ta kravička na značce, byli jsme uprostřed stáda." (Allianz)

7) "V Chorvatsku jsem si půjčil skútr a vyjel na výlet. Měl jsem drobnou nehodu a v důsledku šoku se ztratil. Jelikož jsem cestu zpět již nenašel, tak jsem si sedl u cesty a čekal, až vystřízlivím." (Česká pojišťovna)

8) "Chodec váhal, kterým směrem se má vydat, a tak jsem ho přejela." (Allianz)

9) "Ten chlap se potácel po celé silnici. Než jsem ho srazila, musela jsem několikrát prudce strhnout volant." (Allianz)

10) Klient měl úraz - pád na kolena ze žebříku. Lékař popsal úraz takto: "Pád ze žebříku - vlivem gravitační konstanty G-9, padal směrem k zemi." (Pojišťovna České spořitelny)

11) Klienta poštípala vosa, popis lékaře: "Toxický účinek styku s živočichem." (Pojišťovna České spořitelny)

12) "Zastavil jsem na krajnici, podíval se na svoji tchýni a skončil v příkopu." (Allianz)

13) "Náklaďák nacouval přes čelní sklo rovnou do manželčiny tváře." (Allianz)

14) "Myslím, že vina byla vzácně na obou stranách, já jsem tedy nemusil po té dámě tolik hledět, ale ona zase mohla blikat." (Allianz)

15) Vzpomínka pracovníka pojišťovny: Zavolal nám pan Svoboda, který nás už před časem požádal o výplatu kapitálové hodnoty a tvrdil, že ty peníze na účtu zkrátka nemá. Lhůta k výplatě už dávno uběhla, a tak jsme prověřili, zda peníze odešly, kdy a kam. Zjistili jsme, že byly poukázány v termínu na účet klienta. Pro jistotu jsme s ním odsouhlasili celé číslo účtu a vše bylo v pořádku. Požádali jsme klienta, aby si zkontroloval výpis z účtu v inkriminovaném období. Odpověděl, že se na něj díval, že mu sice na účet přišly, ale už je tam nemá... Zeptali jsme se, zda je tedy nevybral a neutratil. Krátce se odmlčel a se slovy: "Tak to asi bude tím..." nám poděkoval, rozloučil se a zavěsil. (ČSOB Pojišťovna)

16) "Při příchodu domů mě přítel chtěl překvapit. Schoval se ve výklenku kuchyně a po mém příchodu na mě v masce a s nožem v ruce vybafl. Strašně jsem se lekla a běžela jsem nejkratší cestou z našeho domu. Když jsem vyběhla z vrátek na ulici, srazil mě projíždějící cyklista." (Česká pojišťovna)

17) Chovatel koní hlásil škodu, kterou způsobil kůň. Toho při opouštění stájí vedl jezdec podél řady zaparkovaných vozidel. V tu chvíli mu však začal zvonit mobil. "Jako vyzvánění jsem měl písničku, ve které byl použitý motiv projíždějící formule. Kůň se splašil a začal vykopávat zadníma nohama." Tento pohyb bohužel směřoval na karoserii v blízkosti stojícího luxusního offroadu. Kopyta koně na jeho karoserii způsobila škodu za několik desítek tisíc korun. (Česká pojišťovna)

18) "Nemohla jsem kvůli špatně zaparkovanému vozidlu vyjet z místa parkování. Tím jsem odřela pravý nárazník o toto vozidlo a pravou stranu vozidla o sloup. Když jsem se vrátila s vozidlem zpět, jelikož si řidiči neustále ťukali na čelo a houkali, odřela jsem si ještě zadní nárazník." (Kooperativa)

19) "S vozidlem jsem najela do hromady sněhu a poté, co po dvou hodinách přední spojler i nárazník v hromadě zamrzly, jsem při couvání předek vozidla silně poškodila. Vozidlo ale bylo nadále pojízdné, protože všechny odpadlé díly jsem vozila v kufru. Jen při zatáčení mi vždy něco dřelo o kola." (Kooperativa)

20) Ze vzpomínek pracovníka pojišťovny: "Volala paní, že by ráda nahlásila dopravní nehodu. Když se jí operátorka ptala, zda to bude za poškozeného, za viníka, či z připojištění, tak jí paní sdělila, že to chce hlásit z povinného ručení té srnky, protože má pocit, že za to může srnka. Operátorkou jí bylo vysvětleno, že to bohužel není možné, a že pokud nemá havarijní pojištění, tak škodu uplatnit nemůže. Na to konto tato paní volala asi za tři dny, že by nehodu tedy ráda nahlásila z pojištění mysliveckého spolku, který se o srnky stará." (Slavia pojišťovna)

21) "Můj pes zakousl sousedce tři slepice. Kdyby mi je náhodou dala, tak je schovám do mrazáku pro likvidátora." (Generali)

22) "Svědka nehody jsem měl, ale když jsem ho požádal o svědectví v můj prospěch, řekl pouze, že má svých starostí dost a že už jednou seděl." (Allianz)

23) "Průjem nezastavilo ani živočišné uhlí, ani konzultace s delegátem zájezdu." (Allianz)

24) "V obytném přívěsu byla sada nádobí, dva spací pytle, nějaké konzervy a rozehraná šachová hra. Zmizelo všechno vyjma několika piónů a střelce, kteří se skryli na podlaze." (Allianz)

25) "Paní při snaze zaparkovat nabořila nejdřív jeden a následně i druhý vůz. Když pochopila, že se na vybrané místo nevejde, snažila se zaparkovat v mezeře vedle mého vozu. Přitom ale nacouvala do třetího auta. Vystoupil jsem z vozu a chtěl paní navést, jenže ona si spletla rychlosti a přimáčkla mě k vozu. Při vystupování z auta mě pak udeřila dveřmi do hlavy. Víc už si nepamatuji." (Generali)

26) "S nápadem polít namrzlé sklo horkou vodou přišel soused, spoluzodpovědnost za prasklinu teď odmítá s tím, že nemyslel vařící, což stejně nebyla." (Allianz)

Které hlášení vás nejvíce pobavilo? Hlasujte v anketě vpravo!

Pomozte nám také vybrat nejošklivější auto světa:

 

Právě se děje

Další zprávy