Bezplatný účet už nabízí i Citibank. Ale jen pro bohaté

Petr Kučera Petr Kučera
15. 11. 2011 13:10
Nulové poplatky čekají na lidi s čistým příjmem alespoň 25 tisíc měsíčně
Foto: Reuters

Praha - Také Citibank, která z pohledu průměrného retailového klienta patřila k nejdražším na trhu, začíná nabízet běžný účet bez poplatků.

Na tuto výhodu však dosáhnou jen lidé, na jejichž konto přijde alespoň 25 tisíc korun měsíčně nebo mají v bance uloženo minimálně čtvrt milionu.

V rámci nového balíčku Citikonto Plus si zájemce může vybrat běžný, spořicí nebo investiční účet. Při splnění jedné z uvedených podmínek pak neplatí měsíční paušál, který jinak činí 169 korun.

Balíček obsahuje internetové, telefonní i mobilní bankovnictví, debetní kartu a čtyři výběry hotovosti zdarma z jakéhokoliv bankomatu v Česku.

Zdarma jsou všechny příchozí platby v tuzemsku a prvních deset odchozích plateb v rámci ČR. Další výhodou jsou bezplatné mezinárodní převody mezi účty v rámci skupiny Citigroup.

První tři měsíce od podepsání smlouvy je vedení balíčku Citikonto Plus zdarma pro každého klienta, případný paušál se platí až od čtvrtého měsíce.

"K balíčku Citikonta Plus si lze zdarma pořídit také samostatný balíček pro rodinné příslušníky, tedy bez nutnosti společného účtu," říká Petr Řehák, ředitel retailového bankovnictví v Citibank.

Foto: Ludvík Hradilek
Čtěte také:
Ušetříte tisícovku. Nový přehled levných účtů v bance
Nechceme poplatky, řekli Američané a banky ustoupily
Další bezplatná banka? Nová kampelička má velké plány

Bezplatný účet bez výraznějších omezujících podmínek nabízí především Fio banka. U ostatních bank je k nulovým či výrazně nižším poplatkům potřeba splnit buď minimální obrat na platební kartě (mBank, Zuno) nebo pravidelný příjem na účet v určité výši (například Era online účet, Equa, Raiffeisenbank či UniCredit).

Na nástup nových, levnějších bank reagovala letos v září i Česká spořitelna. Zdarma je však pouze vedení účtu, měsíční elektronický výpis a tři vybrané služby (platební karta, výběry z bankomatů ČS a internetové bankovnictví). Za transakce však klienti platí běžné poplatky. Nabídka je navíc omezena jen pro nové zájemce a na dobu jednoho roku.

Podrobný přehled nejlevnějších účtů najdete v tomto článku.

 

Právě se děje

Další zprávy