Spoření u větších bank vynese ještě méně než dosud

Petr Kučera Petr Kučera
26. 10. 2011 5:30
Poštovní spořitelna a GE Money Bank snižují úroky u spořicích účtů

Praha - Poštovní spořitelna a GE Money Bank, které jako jedny z mála větších bank nabízely nadprůměrný úrok u spořicích účtů, v tichosti snížily úrokové sazby.

Vyšší zhodnocení nadále nabízejí především nové a menší banky, případně družstevní záložny.

Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna snížila úrokovou sazbu u Červeného konta, které dlouhodobě patřilo mezi spořicí účty s nejvyšší sazbou na trhu.

Od tohoto týdne klesl úrok z dosavadních 1,7 procenta ročně na 1,6 procenta, i díky nástupu nových bank s výhodnějším úročením se tak Červené konto propadlo směrem k tržnímu průměru.

I nadále platí, že tato sazba platí pro denní zůstatky od 50 tisíc korun, přičemž při překonání této hranice se takto úročí celý vklad. Pro zůstatky do 49 999 korun nadále platí jen symbolická sazba 0,1 procenta ročně.

Naposledy klesl úrok u Červeného konta od letošního února, tehdy z 1,8 na 1,7 procenta ročně.

V Anglii umírají padesátníci z nejchudších vrstev desetkrát častěji než majetní lidé přesto, že mají stejnou zdravotní péči.
V Anglii umírají padesátníci z nejchudších vrstev desetkrát častěji než majetní lidé přesto, že mají stejnou zdravotní péči. | Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Nový král mezi spořicími účty. Ale pozor, má to háčky
ING Bank už nabízí i termínované vklady. Kolik vynesou?
Za 3,5 % už svou banku nezradíte, Zuno snižuje úrok

GE Money Bank

Méně výhodné jsou od tohoto týdne i spořicí účty GE Money Bank, která pokles sazeb avizovala s několikadenním předstihem.

U spořicího účtu Genius Optimal sice zůstává sazba 1,8 procenta pro částky do půl milionu korun, u vyšších zůstatků však klesla z 1,6 na 1,4 procenta ročně. Úroky se počítají vždy samostatně pro jednotlivá pásma, takže například u vkladu 500 100 korun se nižší sazbou úročí jen stokoruna přesahující půlmilionovou hranici.

U spořicího účtu Genius Gold, určeného pro klienty s nejdražší variantou běžného konta, klesly sazby ve všech variantách. V té nejběžnější - do čtyř milionů korun - z 1,9 na 1,8 procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy