Finanční gramotnost v praxi - konference, která pomůže

Komerční prezentace
25. 5. 2011 7:55
Praktické rady z oblasti financí pro širokou veřejnost, informace o úvěrových podvodech pro odborníky

Mediální partnerství - Internetový server Měšec.cz pořádá, za podpory České spořitelny, první ročník konference Finanční gramotnost v praxi. Mediálním partnerem je online deník Aktuálně.cz.

Cílem konference je posílit orientaci a vzdělávání spotřebitelů v každodenním finančním životě, kterou oba subjekty považují za klíčovou ve svých aktivitách na podporu a rozvoj společnosti

Konference nabídne praktické rady z oblasti běžných finančních situací, s kterými se občané téměř denně potýkají a nastíní východisko jejich řešení. Odborná veřejnost získá informace o úvěrových podvodech páchaných nejen sofistikovanými kriminálními skupinami, ale i zadluženými občany.

Akce je rozdělena do dvou bloků přednášek:
- BLOK I: Teorie financí,
- BLOK II: Peníze v praxi - konkrétní typy použití.

První blok bude zaměřen na podporu finanční gramotnosti nejen ve školní, ale i soukromé praxi, informace o ochraně spotřebitelů na finančních trzích, o tom, jak správně spravovat své finance a jak se orientovat v terminologii a poplatcích finančních institucí.

V roli přednášejících se představí odborníci z řad zástupců Ministerstva financí ČR, Metodického portálu, Exekutorského úřadu a dalších subjektů specializujících se na šíření pomoci, osvěty a vzdělanosti v oblasti finanční gramotnosti.

Druhý blok bude obsahovat konkrétní příklady užití finančních produktů v praxi a dá konkrétní praktické rady při řešení finančních potíží, ale i běžných finančních situací. Server o osobních a firemních financích Měšec.cz garantuje odbornost odpovědí na otázky, které mohou všechny účastníky v souvislosti s jejich profesí či soukromým životem zajímat.

Kompletní program včetně výčtu všech řečníků je na stránce http://fin.iinfo.cz/2011/program/.

Konference je určena jak pro širokou, tak pro odbornou veřejnost pohybující se ve finančním prostředí, tzn. pro specialisty bankovních domů a finančních institucí, pracovníky občanských poraden, pedagogy a finanční poradce.

Zájemci o účast se mohou registrovat na stránkách konference http://fin.iinfo.cz/registrace/.

Generálním partnerem konference je již zmíněná Česká spořitelna. Akce probíhá za podpory společností a portálů COFET, FINANČNÍ GRAMOTNOST, Poradna při finanční tísni, Metodický portál RVP, Výzkumný ústav pedagogický v Praze. Mediálním partnerem je deník Aktuálně.cz. Pořadatelem je server Měšec.cz, váš průvodce finančním světem.


 

Právě se děje

Další zprávy