Jen jeden penzijní fond bude Český, jistí se spořitelna

Petr Kučera Petr Kučera
20. 5. 2011 9:22
Skupina ČS si chce zaregistrovat i název Ćeská stavební spořitelna
Foto: Česká spořitelna

Praha - Pár měsíců před plánovaným startem důchodové reformy si Česká spořitelna zkouší zaregistrovat jednoduchý a přitom atraktivní název Český penzijní fond.

Stejná banka současně žádá také o registraci názvu Česká stavební spořitelna.

Online deník Aktuálně.cz to zjistil z databáze Úřadu průmyslového vlastnictví.

Spořitelna podala žádost o zápis těchto ochranných známek zatím jen v textové podobě, nikoliv jako logo. Případné námitky lze podat do tří měsíců, teprve poté bude ochranná známka zapsána.

„V tuto chvíli se z naší strany jedná pouze o preventivní krok," odpověděl Jan Holinka z tiskového oddělení České spořitelny na dotaz, zda skupina chystá přejmenování svých stávajících dceřiných společností.

Do skupiny České spořitelny nyní patří jak Penzijní fond České spořitelny, tak Stavební spořitelna České spořitelny známá také díky symbolu buřinky.

Zatímco v případě penzijního fondu se nově registrovaný název nepodobá žádné z konkurenčních společností, Česká stavební spořitelna se podobá Českomoravské stavební spořitelně - ta patří do skupiny ČSOB a ve znaku má lišku.

Ochrannou známku Buřinka má Stavební spořitelna České spořitelny registrovanou od roku 1998, vlastní i příslušnou internetovou doménu. Konkurenční Českomoravská stavební spořitelna má známku Liška registrovanou od roku 2006, stejnojmennou doménu se jí ale získat nepodařilo.

 

Právě se děje

Další zprávy