Pozor na tři společnosti bez povolení, varuje ČNB

Petr Kučera Petr Kučera
10. 4. 2011 15:55
Na investice u těchto firem se nevztahuje zákonné pojištění

Praha - Česká národní banka v tomto týdnu upozornila na aktivity dalších tří společností, které na tuzemském trhu nabízejí služby bez potřebného povolení.

První z nich je společnost Best Life s.r.o., která prostřednictvím internetových stránek nabízí "odkoupení" různých finančních produktů, například penzijního připojištění, životního pojištění a podobně. Tím získává peněžní prostředky od veřejnosti, které slibuje dále investovat.

"Činnost společnosti vykazuje znaky neoprávněného shromažďování prostředků od veřejnosti, tedy činnosti v České republice plně regulované. Společnost však nedisponuje žádným povolením k činnosti uděleným Českou národní bankou," zdůrazňuje centrální banka v prohlášení na svém webu.

Případní zájemci by si měli dát pozor také na nabídku investičních příležitostí, kterou prezentuje fyzická osoba Martin Kir prostřednictvím internetových stránek new-chance01.com.

"Prezentované společnosti Macro Trade Global, Beluga International Business AG, Carbon Central Network nebo Forex Company Online, které nabízejí investice v oblasti kolektivního investování, kapitálových trhů a bankovnictví, nedisponují žádným povolením k činnosti udělovaným Českou národní bankou. Jakékoli investice nejsou ze zákona pojištěny," uvádí ČNB.

ČNB varovala také před společností One International. Ani ona nemá oprávnění k poskytování investičních služeb na českém finančním trhu. Před činností této společnosti varuje i japonský orgán dohledu nad finančním trhem Financial Services Agency.

Centrální banka připomíná, že seznamy regulovaných a registrovaných subjektů jsou zveřejněny na webových stránkách centrální banky.

 

Právě se děje

Další zprávy