Drahou banku teď opustíte snadněji, nováček vše vyřídí

Petr Kučera Petr Kučera
29. 3. 2011 11:35
Fio banka přistupuje ke Kodexu mobility klientů
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Přechod z dosavadní banky k levnější konkurenci bude ještě snadnější. K takzvanému Kodexu mobility klientů se totiž připojí i Fio banka, nabízející běžný účet bez poplatků.

"Stali jsme se členem České bankovní asociace, což bylo předpokladem pro přistoupení ke kodexu," říká mluvčí Fio banky Ján Franek.

Novými členy asociace jsou také Axa Bank Europe, nabízející zatím jen spořicí účet, a Poštová banka, zaměřená hlavně na klienty z řad firem. Česká bankovní asociace tak má už 37 členů.

K dosavadní bance už nemusíte

Od 1. dubna tak zájemcům o přechod ke konkurenci, když přijdou do Fio banky a požádají o nový účet. Banka za ně vyřídí vše potřebné v jejich dosavadním finančním ústavu včetně převedení trvalých příkazů či inkas (klientům nicméně nezůstane dosavadní číslo účtu).

Fio je společně s mBank jedinou tuzemskou bankou, která aktivně a bez výraznějších omezujících podmínek nabízí nejen bezplatné vedení běžného účtu, ale také nulové poplatky za základní služby, zejména příchozí a odchozí platby.

Mimo Kodex mobility tak nyní zůstává jen mBank, ačkoliv na českém trhu působí už od listopadu 2007 a je členem České bankovní asociace. Nicméně i přesto už česká "pobočka" polské BRE Bank získala v Česku přes 300 tisíc klientů.

"Nyní pracujeme na několika analýzách a studiích, ze kterých bude patrné, co vše by pro nás přistoupení ke kodexu znamenalo," řekla k tomu mluvčí mBank Ivana Buriánková letos v únoru.

 

Právě se děje

Další zprávy