Volksbank končí s pobočkami v Kauflandu, nevyplatily se

Petr Kučera Petr Kučera
4. 2. 2011 16:09
Klienti přejdou do standardních poboček, levné konto jim zůstane
Foto: Ondřej Besperát

Brno - Po necelých čtyřech a půl letech existence končí projekt Volksbank Shop, tedy speciální prodejní místa Volksbank v síti obchodních domů Kaufland.

Provoz všech 21 těchto míst skončí postupně do konce letošního března. Online deníku Aktuálně.cz to potvrdila mluvčí banky Lucie Hálová.

"Přestože v průběhu loňského roku prošel koncept Volksbank Shop změnou, která měla přinést oživení celé sítě, k očekávanému zlepšení obchodních výsledků nedošlo," říká mluvčí. Projekt podle ní dlouhodobě nesplňoval naplánované cíle.

Klienti, kteří využívají Aktiv konto, jej budou moci využívat za stejných podmínek a ve stejném rozsahu i nadále. Tento účet, který na trhu patřil k nejlevnějším, byl nabízen výhradně právě prostřednictvím sítě Volksbank Shop.

"Přesun účtu na jiné prodejní místo provedeme klientům automaticky, ze strany zákazníků tedy nebudou potřeba žádné administrativní úkony. Jejich kontaktním místem bude nejbližší kamenná pobočka banky a všichni mohou i nadále využívat k obsluze účtu internetové bankovnictví," dodává mluvčí.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Končí jediný bankovní účet, který byl skutečně zadarmo
Nový lídr mezi spořicími účty? Spíš termínovaný vklad
Další kampeličky chtějí být bankou, bude to snadnější

Podle Hálové plánuje banka do budoucna rozšiřování standardní pobočkové sítě a zdokonalování systému elektronického bankovnictví.

Jak na konci ledna uvedl deník E15, regionální síť Volksbank International včetně stejnojmenné české banky je na prodej. Mateřská rakouská skupina Österreichische Volksbanken totiž musí splatit pomoc ve výši jedné miliardy eur, kterou v krizi přijala od státu a chce proto uskutečnit prodej co nejdříve.

 

Právě se děje

Další zprávy