Banky rozdávají stovky korun. Tentokrát doopravdy

Petr Kučera Petr Kučera
24. 11. 2010 6:15
V online hrách můžete vyhrát vklad na spořicí účty Volksbank a Axa Bank
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Řádově stovky korun nabízejí novým klientům Volksbank a Axa Bank. Stačí uspět v online soutěžích a založit si spořicí účet, na nějž pak banka výhru připíše.

Na rozdíl od podobných akcí tentokrát nejde jen o reklamní trik. Získané peníze si banky vzápětí neseberou formou poplatků - oba spořicí účty jsou totiž zdarma, takže výherce nezaplatí nic navíc. Samotnou výhru přitom lze - přinejmenším v případě Volksbank - získat velmi snadno.

Střílejte králíky i škodnou

Nejdéle do Vánoc potrvá online hra Modří králíci, v níž Volksbank nabízí až 750 korun. Získat přinejmenším polovinu této částky je přitom snadné. Stačí na webu trefit několik králíků a současně včas zlikvidovat škodnou. Hra začíná v pomalém tempu a postupně zrychluje.

Cílem hry je podpořit novinku - možnost uzavřít spořicí účet přes internet. Hra začala už v říjnu a původně měla trvat jen do 28. listopadu. Banka se ji však rozhodla prodloužit do 23. prosince, nebude-li rozpočet určený na bonusy vyčerpán dříve.

"Na bonusy jsme vyčlenili 200 tisíc korun, z toho jsme již hráčům vyplatili přes 125 tisíc. Hru si zahrálo několik tisíc hráčů, účet si pak založilo přes 350 nových klientů," říká mluvčí Volksbank Lucie Hálová.

Bankovky na Facebooku

Podobnou akci spustila tento týden česká pobočka Axa Bank Europe. Zjednodušeně řečeno uspěje hlavně ten, kdo má hodně ochotných přátel na Facebooku.

Hra X-Bank Game umožňuje hráčům vytvořit si svou vlastní personalizovanou bankovku, na kterou umístí například své vlastní foto. Bankovku pak posílají svým přátelům na Facebooku a pokud ji přátelé "akceptují", obdrží hráč virtuální peníze.

Pět nejúspěšnějších hráčů pak každý týden získá skutečné peníze - konkrétně od tří od pěti tisíc korun, které jim banka připíše na spořicí účet. Kromě toho získá celkový vítěz na konci soutěže (19. prosince) hlavní cenu ve výši 19 tisíc korun.

Foto: Aktuálně.cz
Nejlepší spořicí účet a termínovaný vklad teď najdete rychle
a jednoduše. Zkuste novou online kalkulačku MůjBankéř na Aktuálně.cz a spočítejte si, kolik opravdu vyděláte!
 

Právě se děje

Další zprávy