Milujete vaši banku, nebo vás štve? Teď jí to ukažte

Petr Kučera Petr Kučera
7. 11. 2010 16:50
Vyberte nejlepší finanční produkt a nejabsurdnější poplatek
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Nejlepší finanční produkty chce už podeváté ocenit soutěž Zlatá koruna, pořádaná společností pdMEDIA. Od tohoto týdne může kdokoliv navrhovat, co jej zaujalo z nabídky českého finančního trhu.

Dvacítka produktů s největším počtem nominací pak postoupí do druhého kola, o celkovém vítězi opět rozhodne hlasování veřejnosti.

Podrobné výsledky loňského ročníku Zlaté koruny jsme přinesli v tomto přehledu. Hlavní cenu veřejnosti získalo internetové bankovnictví GE Money Bank, nejlepším produktem pro malé a střední podnikatele se stalo mBusiness Konto od mBank.

Odstartoval také šestý ročník soutěže o nejabsurdnější bankovní poplatek, pořádané webem BankovniPoplatky.com.

Nominovány byly poplatky, které vloni skončily na 3. až 10. místě: Za předčasně splacený úvěr, za zjištění zůstatku přes bankomat, za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou, za vložení variabilního symbolu do příkazu k úhradě, za neuskutečnění platby (například nepřijatý příkaz), za účetní položku, za tisk na papír (výpis z účtu) a za vedení platební karty

Do konce listopadu může každý zájemce navrhnout také další poplatky, o něž by se nominace mohly rozšířit. "Nezařadili jsme vítěze předchozích pěti ročníků, aby měly šanci vyhrát i jiné absurdní poplatky. Chybí také vloni druhý poplatek za připsání úroku, neboť ho žádná banka nevybírá," říká organizátor ankety Patrik Nacher.

V předchozích letech vyhrály poplatek za příchozí platbu, za výběr z bankomatu vlastní banky, za vedení běžného účtu, za nadměrný vklad a za vklad na přepážce na vlastní účet.

Foto: Aktuálně.cz

Díky nové službě MůjBankéř Aktuálně.cz nyní najdete nejlevnější účet nebo spoření přímo pro vás. Stačí zadat základní údaje a ušetříte čas i peníze. Unikátní kalkulačku vyzkoušejte zde.

Foto: bankovnipoplatky.com
Čtěte také:
Banky opět mění poplatky. Některé bankomaty zlevní
Problém s půjčkou či investicí? Finanční arbitr posílí
Stačí tři koruny v minusu. A banka hned chce dvě stovky
 

Právě se děje

Další zprávy