Konec zaváděcí akce. Spořicí účet od GE má nižší úrok

Petr Kučera Petr Kučera
19. 10. 2010 14:52
Nadprůměrná sazba vydržela jen měsíc a půl, dosavadním klientům ale zůstane
Foto: GE Money Bank

Praha - Skutečně jen necelých šest týdnů trvala nabídka spořicího účtu s nadprůměrnou sazbou 2,5 % p.a., která byla součástí nového balíčkového konta Genius Optimal od GE Money Bank.

Od 18. října klesla sazba na 1,8 procenta. Klientům, kteří si účet sjednali do tohoto data, však banka garantuje dřívější sazbu 2,5 procenta až do konce června roku 2011.

O časovém omezení nadprůměrného úroku jen do 17. října informovala GE Money Bank hned na začátku září, kdy nový účet začala nabízet. "Zaváděcí akci" tedy neprodloužila.

Sazba 1,80 % p.a. se týká jen části zůstatku do 499 999 korun, zůstatky nad 500 tisíc se úročí 1,60 procenty (stejně jako dosud). Spořicí účet je součástí balíčkového účtu s řadou dalších služeb, jehož vedení přijde na 199 korun měsíčně.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Nový účet láká na vyšší úrok a slevu u hypotéky
Spořicí účty: Další dva jdou s úroky dolů
Jak rozmnožit úspory? Vyzkoušeli jsme novou službu

Jedničkou mezi srovnatelnými produkty zůstává spořicí účet od Metropolitního spořitelního družstva, přestože sazba od října klesla ze čtyř na 3,3 procenta (dříve byl nabízen pod názvem Vkladní knížka).

Nejvyšší úrok mezi bankami nabízí i nadále Axa Bank, vedení účtu je zdarma. Sazba činí dvě procenta (od 15. října jen pro vklady do jednoho milionu korun, jinak 0,5 %). S bonusem lze získat sazbu až 2,5 %, pokud průměrný roční zůstatek přesahuje 40 tisíc korun. Také Axa už ale musela původní sazbu snížit, na jaře začínala s celkem třemi procenty.

 

Právě se děje

Další zprávy