Starší banky předběhl nováček. Je k lidem vstřícnější

Petr Kučera Petr Kučera
7. 10. 2010 17:58
Fio banka láká na nulové poplatky, má ale užší nabídku služeb
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Nejvstřícnější retailovou bankou v Česku je Fio banka, která oficiálně začala poskytovat bankovní služby až na začátku září. Vyplývá to alespoň z výsledků projektu OVB Vstřícná banka za letošní třetí čtvrtletí.

Druhé místo v "klientském ratingu" patří GE Money Bank, třetí Poštovní spořitelně. Na předposlední místo se propadla mBank a s velkým odstupem poslední zůstává Citibank.

Výsledky určuje především osmičlenná porota nezávislá na bankách, jejíž hodnocení má váhu 58,3 procenta. Dalšími 25 procenty se na celkovém hodnocení podílí web Bankovnipoplatky.com a s podílem 16,7 procenta také veřejnost (hlasovat lze po registraci na webu www.vstricnabanka.cz).

U samotných odborníků vyhrála Komerční banka před Českou spořitelnou, Fio banka skončila až osmá z dvanácti. Nicméně Fio vyhrála jak u veřejnosti (s velkým náskokem před druhou LBBW), tak z hlediska poplatků (před mBank).

Fio banka navazuje na předchozí činnost stejnojmenné družstevní záložny a burzovní společnosti, na českém trhu působí už od roku 1993.

I po získání bankovní licence zatím Fio nabízí prakticky stejné služby jako předtím - mimo jiné vedení účtu zdarma včetně platebního styku v tuzemsku i se Slovenskem (platí se jen šest korun za výběr z bankomatu). Na druhou stranu nové bance zatím chybí širší nabídka služeb hlavně pro náročnější klienty.

"Vlastnoruční" podpis guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy.
"Vlastnoruční" podpis guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy. | Foto: ČNB
Čtěte také:
Nová banka: Bez poplatků a ryze česká. Má už 57 poboček
Jak rozmnožit úspory? Vyzkoušeli jsme novou službu
Nový účet láká na vyšší úrok a slevu u hypotéky
 

Právě se děje

Další zprávy