Nový účet láká na vyšší úrok a slevu u hypotéky

Petr Kučera Petr Kučera
9. 9. 2010 13:52
Podle průzkumu lidé preferují balíčky produktů před samostatnými účty
Foto: GE Money Bank

Praha - Na nový "balíčkový" běžný účet začala lákat GE Money Bank. Hlavní výhodou má být paušální cena za nejpoužívanější služby, solidní úrok na spořicím účtu a sleva na případnou hypotéku.

Reklamní kampaň zdůrazňuje hlavně spořicí účet s úrokovou sazbou 2,50 procenta, kterou banka garantuje přinejmenším do konce června 2011. Kdo ji však chce využít, musí si účet sjednat do 17. října. Sazba se vztahuje na zůstatky do 500 tisíc korun, částka nad tuto hranici se úročí 1,6 procenty.

Nový účet nazvaný Genius Optimal přijde na 199 korun měsíčně. Tato cena zahrnuje například bezplatné platební příkazy, platební karty, cestovní pojištění či pojištění ztráty karty.

Další výhodou pro majitele nových účtů - zatím časově neomezenou - má být sleva 0,5 procenta ze standardní úrokové sazby hypotéky od GE Money Bank, a to i při konci fixačního období.

Balíčková konta budou podle průzkumu GE Money Bank v budoucnu dominovat bankovnímu trhu, preferuje je zhruba 60 procent lidí.

Banka jde tedy jinou cestou než například Poštovní spořitelna, která v letošní kampani naopak láká na jednoduché poplatky jen za služby, které klient skutečně potřebuje.

GE naopak přestává nabízet Konto Genius, dosavadní klienti jej ale mohou dál využívat.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Toto jsou nejbezpečnější banky na světě. Uspěla i ČS
Banka jako milenka? Napište, jak by měla vypadat
Nová banka: Bez poplatků a ryze česká. Má už 57 poboček
 

Právě se děje

Další zprávy