Spořicí účty: S úroky už jde dolů i jednička na trhu

Petr Kučera Petr Kučera
1. 6. 2010 8:28
Nabídka vydržela jen čtyři měsíce od vstupu na trh

Praha - Nabídka spořicího účtu s ročním úrokem tři procenta od Axa Bank končí po čtyřech měsících od jejího vstupu na český trh. Alespoň prozatím.

Banka oznámila, že od 1. června snižuje základní úrokovou sazbu spořicího účtu na dvě procenta ročně. "Stejně jako konkurenční finanční ústavy tak reagujeme na snížení základních sazeb, k němuž došlo od 7. května," vysvětluje mluvčí banky Marek Zeman.

Beze změn zůstává věrnostní bonus 0,5 procenta, který ke konci roku získají klienti, u nichž průměrný roční zůstatek přesáhne 40 tisíc korun. Celkové roční zhodnocení vložených finančních prostředků tak může dosáhnout až 2,5 procenta.

Právě Axa Bank, která na trh vstoupila začátkem února, dosud nabízela nejvyšší úrok mezi bankami. Například pro vklad 100 tisíc činil za rok tři procenta. Konkurenční UniCredit Bank sice nabízí sazbu až 3,5 procenta, ta se však vztahuje pouze na část vkladů od 75 do 150 tisíc korun, zbytek je úročen jen jedním procentem.

Sazby v předchozích dnech snižovala také většina ostatních bank. Přehled k 25. květnu jsme přinesli v tomto článku.

Výhodnější spořicí účet s možností okamžitého výběru nyní nabízejí družstevní záložna Unibon (úrok 2,6 %, omezení na dva výběry měsíčně). Vkladní knížka od Metropolitního spořitelního družstva nabízí dokonce čtyři procenta s možností okamžitého výběru.

Úročení od 2,5 do 3,1 procenta nabízí také záložna Moravský peněžní ústav, ta však v současnosti nepřijímá nové členy.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Máte 100 tisíc navíc? V bance vám je zhodnotí zas hůř
Známe nejlepší finanční produkty roku. Podívejte se
Pozor na dopisy z bank. Jsou doručené, i když nepřijdou
 

Právě se děje

Další zprávy