mBank zlobí klienty, nefunguje internetové bankovnictví

Petr Kučera Petr Kučera
10. 5. 2010 11:28
Podle banky jde jen o krátkodobé výpadky, zřejmě důsledek nedělní modernizace

Praha - Dřívější štika na trhu, internetová mBank, dál ztrácí sympatie klientů. Někteří se téměř po celé dnešní dopoledne nemohli přihlásit do internetového bankovnictví, což je při faktické neexistenci běžných poboček jediný možný způsob ovládání účtu.

"V průběhu dnešního dne se mohou vyskytovat krátkodobé výpadky související se zlepšováním kvality. Za komplikace se omlouváme," uvádí banka na svém webu.

Podobné aktualizace systému přitom ostatní banky - a až dosud i mBank - provádějí v nočních hodinách nebo o víkendech, kdy je provoz nejmenší, a s předstihem na ně upozorňují.

Také mBank původně naplánovala "modernizační odstávku" na noc ze soboty na neděli. Nejpozději od nedělní půl desáté ráno  mělo na klienty čekat několik funkčních novinek, týkajících se například vylepšení výpisů ve formátu PDF nebo notifikací upozorňující na termín blížící se splátky úvěrových produktů.

Kdo se přihlašuje opakovaně, může uspět

"Na odstranění nedostatku pracujeme,"  říká mluvčí slovenské pobočky mBank Matej Kubinec, který má nyní na starosti i komunikaci české sítě. Dosavadní mluvčí Pavla Renčínová opustila banku během dubna.

Podle ohlasů čtenářů Aktuálně.cz se vyplatí zkoušet přihlášení do systému několikrát po sobě, většinou se to po určité době podaří.

mBank vstoupila na český trh v listopadu 2007 a jako první banka nabídla vedení běžného účtu bez poplatků. Lákadlem byl také nadprůměrný úrok na spořicím účtu. Ten však banka postupně snižovala a nyní naopak patří pod průměr trhu. Klienty podle ohlasů nepotěšila ani způsobem, jakým změny ohledně spořicích účtů (ne)oznámila (podrobnosti jsme přinesli v tomto článku).

Foto: Ondřej Besperát
Čtěte také:
Zkontrolujte účet, banky omylem strhly peníze dvakrát
Nová banka: Bez poplatků a ryze česká. Má už 55 poboček
Díru v zabezpečení čipových karet už řeší i české banky

V Česku působí mBank pouze jako organizační složka polské BRE Bank, která patří do skupiny Commerzbank. Vklady jsou pojištěny stejně jako v Česku (v současnosti 100 procent až do výše 50 tisíc eur), klienti by však zřejmě museli vyřizovat své nároky u polského bankovního garančního fondu.

 

Právě se děje

Další zprávy