Makléřská firma dostala pokutu od ČNB, porušovala zákon

ČTK ČTK
26. 4. 2010 20:18
Společnost BH Securities s rozhodnutím ČNB nesouhlasí
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Česká národní banka udělila makléřské firmě BH Securities pokutu ve výši 1,25 milionu korun. Společnost podle ČNB v minulosti opakovaně porušovala zákon o podnikání na kapitálovém trhu. BH Securities s rozhodnutím nesouhlasí.

ČNB uvedla, že společnost porušila zákon o podnikání na kapitálovém trhu celkem v 16 případech a dopustila se tak čtyř správních deliktů vyplývajících ze zákona. Většina prohřešků spadá do roku 2007.

Podle BH Securities je výše pokuty zcela nepřiměřená. "Rozhodnutí centrální banky nyní analyzujeme a o dalším postupu rozhodneme v nejbližších dnech," říká ředitel společnosti Zdeněk Lepka. "Rozhodnutí ČNB nijak nedopadá na činnost společnosti, ani na její klienty," dodává.

Řízení s firmou BH Securities zahájila ČNB už v roce 2008. Loni v listopadu jí banka udělila pokutu, firma se ale proti rozhodnutí odvolala. Bankovní rada ČNB na svém zasedání letos 8. dubna rozklad zamítla.

Základní kapitál firmy BH Securities, která vznikla koncem roku 1993, je sto milionů korun. Jediným akcionářem je společnost Proxy-Finance.

"Vlastnoruční" podpis guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy.
"Vlastnoruční" podpis guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy. | Foto: ČNB
Čtěte také:
Pozor na klamavé nabídky bankovních úvěrů, varuje ČNB
Po třech letech končí další kampelička. Preventivně
Pozor na tyto bankovky. Vypadají podobně, ale neplatí
 

Právě se děje

Další zprávy