Banky lákají studenty na výhodnější účty. Porovnejte je

Petr Kučera Petr Kučera
13. 6. 2010 10:25
Podívejte na aktuální nabídku studentských účtů na českém trhu
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: MasterCard

Stejné služby jako pro běžné klienty, ale obvykle zdarma nebo za nižší cenu - to jsou speciální účty pro studenty, nabízené téměř desítkou bank. Cíl je jasný: Získat si už v raném věku klienta, který po dokončení školy může bance přinášet mnohem víc peněz (a už s běžnými poplatky) než dosud.

Oproti běžným účtům nabízejí například levnější nebo nulové poplatky za vedení konta či vydání platební karty. Podobně jako běžné účty však nabízejí jen minimální zhodnocení uložených peněz - například při sazbě 0,01 procenta se uložených 10 tisíc "zhodnotí" za rok o pouhou korunu. Zájemci by měli porovnávat například také dostupnost bankomatů konkrétní banky, chtějí-li využít možnosti bezplatného výběru.

V grafice najdete podrobný přehled nynější nabídky osmi větších bank (ke konci května). Připravila jej společnost Scott&Rose, která provozuje portál mbpoint.cz, umožňující porovnání bankovních služeb.

Dodejme, že výhodnou nabídku mají také mBank a Fio banka. Sice nenabízejí konta speciálně pro studenty, ale možnosti bezplatného vedení účtů může využít kdokoliv. I přes určitá omezení, která mBank zavádí od 1. srpnu, zaplatí klienti méně než u jiných bank také za základní služby.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
mBank omezí účet zdarma. Změny byly nutné, tvrdí vedení
Spořicí účty: S úroky už jde dolů i jednička na trhu
Známe nejlepší účty, pojištění i půjčky. Podívejte se
 

Právě se děje

Další zprávy