Nejvstřícnější banka podle odborníků? Česká spořitelna

Petr Kučera Petr Kučera
21. 4. 2010 7:25
Porota ocenila také Komerční banku a Raiffeisenbank
Foto: bankovnipoplatky.com

Praha - Nejvstřícnější bankou za letošní první čtvrtletí se podle odborné poroty stala Česká spořitelna. Stříbrnou medaili získala Komerční banka, bronzovou Raiffeisenbank.

Osmičlenná porota ocenila na České spořitelně hlavně širokou nabídku produktů, bezkonkurenční komplex služeb pro klienty a samozřejmě i rozsah sítě poboček a bankomatů.

"Pozitivně lze hodnotit postupné inovování služeb a zavádění zajímavých novinek, například vkladové bankomaty, možnosti e-faktur v internetovém bankovnictví servis24 a podobně," říká advokát Miroslav Zeman, šéfredaktor webu MojePoplatky.cz. Oceňuje také univerzálnost banky.

Ve stejném duchu hodnotí Českou spořitelnu i bývalý finanční arbitr Otakar Schlossberger. "Osobně velmi oceňuji nápad na komunikaci s veřejností ve vazbě na reklamu 365 důvodů, proč být jejím klientem," říká. Líbí se mu také uveřejnění Kodexu chování mezi bankou a klientem či existence bankovního ombudsmana.

Negativně hodnotili poradci výši poplatků a jejich strukturu. Ve stejné oblasti však měli připomínky také u většiny hodnocených bank.

Jako druhá nejlepší skončila u porotců Komerční banka. Její vstřícnost vidí zejména v šíři nabízených produktů i služeb, dále pak v kvalitní personální politice a zajímavém způsobu prezentace produktů a služeb.

Raiffeisenbank na třetím místě si porotce získala hlavně dynamikou a zajímavými, průlomovými nápady. "Pozitivně lze hodnotit zejména rychlý nárůst portfolia služeb a produktů pro soukromou i podnikovou klientelu," říká František Pavelka, vedoucí katedry finančních produktů Bankovního institutu vysoké školy.

"Vlastnoruční" podpis guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy.
"Vlastnoruční" podpis guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy. | Foto: ČNB
Čtěte také:
Která banka má nejnižší poplatky? Známe levnou čtyřku
Kam si uložit peníze? Toto jsou nejlepší banky v Evropě
Chcete Banku roku, nebo Nejlepší banku? Vyberte si

Právě Raiffeisenbank zvítězila v celkovém hodnocení projektu OVB Vstřícná banka za letošní první čtvrtletí před mBank a Komerční bankou. Na celkovém výsledku má největší váhu hodnocení odborné poroty (58,3 procenta). Dalšími 25 procenty se na něm podílí web BankovniPoplatky.com a s podílem 16,7 procenta také veřejnost (hlasovat lze po registraci na webu www.vstricnabanka.cz).

Celkové výsledky projektu jsme přinesli v samostatném článku, stejně jako samostatné pořadí nejlevnějších bank podle účtovaných poplatků.

 

Právě se děje

Další zprávy