Nejvíce bankomatů mají Česká spořitelna, ČSOB a KB

Ekonomika Ekonomika, red eko
1. 10. 2009 17:25
Novinkou jsou mobilní přístroje nebo přijímání vkladů
Foto: ČS

Praha - Nejvíce bankomatů nabízí tuzemským klientům Česká spořitelna. Druhá příčka patří ČSOB a její sesterské Poštovní spořitelně, třetí je Komerční banka. Vyplývá to z ankety webu BankovniPoplatky.com.

Síť bankomatů se stále rozšiřuje a modernizuje. Například Česká spořitelna letos zatím rozšířila počet přístrojů o 26 na celkem 1190. Spořitelna také provozuje šest bankomatů, které umějí peníze i přijímat. Prostřednictvím některých přístrojů lze také zaplatit složenky SIPO. V létě přišla s další novinkou - mobilním bankomatem, který je v provozu například na letních hudebních festivalech. Banka také nabízí přes 50 bankomatů pro nevidomé.

Mobilní bankomat představila také GE Money Bank. Celkový počet svých bankomatů rozšířila za posledních 12 měsíců počet svých bankomatů o 63 na 620.

Vklad hotovosti umožňuje také většina ze zhruba šedesáti bankomatů UniCredit Bank. Od loňského července 2008 navíc firma umožňuje svým klientům vybírat hotovost z bankomatů UniCredit Group v zahraničí za stejných podmínek jako v České republice. Pro většinu klientů to znamená, že za výběr neplatí žádný poplatek.

Zajímavou nabídku má mBank. Ta sice neprovozuje vlastní síť bankomatů, její klienti si však mohou třikrát za měsíc vybrat zdarma hotovost z kteréhokoliv jiného bankomatu.

Foto: UBS
Čtěte také:
Ukradená karta už vás nepřipraví o úspory. Od listopadu
Pozor na novou fintu u bankomatů, varuje e-mail
Výběr z bankomatu v cizině: Podívejte se, co zaplatíte
 

Právě se děje

Další zprávy