Sazka nabízí rekordní prémii, jackpot má 130 milionů

Ekonomika Ekonomika, red eko
24. 3. 2009 14:33
Zájem o sázení podle Sazky neklesá. Rekordní jackpot nejspíš vyvolá sázkovou horečku.

Brno - Proměnit 170 korun na 130 miliónů korun může pro jediného člověka proměnit zítřejší losování číselné loterie Sportka. Téměř polovinu jackpotu, 70 milionů korun, tvoří jarní prémie, která je podle společnosti Sazka rekordní.

Šance vyhrát celou částku není příliš vysoká. Sázející musí vsadit plný tiket včetně doplňkové hry, správně tipovat šest vylosovaných čísel a koncové dvojčíslí sázenky se musí shodovat s posledním dvojčíslím vylosovaným v doplňkové hře Šance.

„Dosud rekordní výhrou je částka 112,9 milionu korun vyplacená v roce 2003. Částku přes sto milionů v minulosti vyhráli jen tři sázkaři. V loňském roce dosáhla nejvyšší výhra 82,3 milionu korun, což je pátá nejvyšší výhra v historii," uvedl mluvčí společnosti Sazka Zdeněk Zikmund.

Přijde sázková horečka

Přestože je výše prémie rekordně vysoká, Sazka podle ČTK popírá, že by se snažila uměle zvýšit zájem o sázení. Jakmile totiž jackpot přesáhne 100 milionů korun, svou snahu o výhru zvýší nejen pravidelní sázkaři, ale i lidé, kteří sázkové terminály běžně míjí bez zájmu.

Zájem o loterii nesnížila ani rostoucí nezaměstnanost. „Tržby ze sázkové a loterní činnosti meziročně vzrostly. Je logické, že prémie se postupně zvyšují, stejně jako průměrné jackpoty a zájem sázejících," řekl Zikmund.

Jarní prémie má podle něj být odměnou hlavně pro ty sázkaře, kteří sází plný tiket s doplňkovou hrou pravidelně. „Neprodělají však ani ti, kteří pravidelně sází menší počet sloupců - jackpot se v tomto případě kumuluje rychleji, takže hrají o větší částky," dodal Zikmund.

Čtěte také:

Miliardu v německém Lottu si rozdělí dva výherci

Rekordní jackpot nepadl, bude se hrát o 127 milionů

 

Právě se děje

Další zprávy