eBanka končí, zbude po ní eKonto

Kateřina Štíchová
11. 9. 2007 17:00
Podívejte se, jak vypadá nový balíček služeb spojené eBanky a Raiffeisenbank

Praha - Raiffeisenbank a eBanka od 24. září nabídnou svým klientům společný nový bankovní účet s názvem eKonto.

"Skoncovali jsme s balíčkováním," řekl generální ředitel Raiffeisenbank Lubor Žalman na včerejší tiskové konferenci. "Klient si nyní může ke svému kontu přikoupit, co uzná za vhodné a pro něj potřebné," dodal.

eKonto by mělo být vlajkovou lodí nově vznikající banky, která po sloučení ponese i nadále název Raiffeisenbank, ovšem právě tento účet by měl i dál připomínat eBanku a její vyjímečné služby. Zda se to nově vznikající bance podaří ukáže budoucnost.

Nyní představený účet sjednotí produktovou nabídku a klienti by si díky němu měli začít užívat všech výhod, které obě banky mohou nabídnout. Z eBanky to znamená pohodlnou správu financí v reálném čase s různými vymoženostmi, jako je třeba zamykání platební karty, z Raiffeisenbank pak úvěry a půjčky všeho druhu.

Zároveň by banky rády změnily strategii.

"Raiffeisenbank a eBanka se chtějí zaměřit především na klienty s vyššími příjmy. Tito klienti nyní od banky mohou získat zdarma  eKonto s celou řadou dalších služeb," uvedl při představení nového účtu člen představenstva Mario Drosc.

V první polovině příštího roku banky ostatně kompletně sjednotí nabídku produktů a služeb. VÍCE ZDE.

Co nemusíte, ale můžete si vybrat

Základem eKonta je současný Osobní účet eBanky spojený s jejím přímým bankovnictvím a elektronickou debetní kartou. Jeho cena je stanovena po slevách na 93 korun, plná by byla 145 korun. Naštěstí do hry "o cenu" vstupují slevy při splnění určitých podmínek podobně jako u stávajících programů zdarma. 

Tentokrát ale banka chce zvýhodnit své klienty za rozšířenějších podmínek. V rámci slevového programu 1. kategorie klienti k základnímu eKontu získají zdarma i měsíční výpisy a kontokorent a zvýhodněné výběry z cizích bankomatů.

U slevového programu 2. úrovně mají klienti navíc možnost získat zdarma embosovanou platební kartu a tři podúčty v cizích měnách. Všechny tyto služby jsou při splnění podmínek pro zařazení do slevového programu zdarma.

Přehled podmínek pro bezplatné vedení eKonto v 1.úrovni:

  • všichni klienti, kterým na jejich účet přijde minimálně 20 tisíc korun měsíčně nebo
  • k příchozím platbám přes 15 tisíc korun budou mít u banky zároveň úvěr ve výši minimálně 50 tisíc korun, hypotéku ve výši 400 tisíc Kč nebo vklady a investice ve výši 100 tisíc korun.

Přehled podmínek pro bezplatné vedení eKonto v 2.úrovni:

  • pro všechny klienty s měsíčními příchozími platbami nad 25 tisíc korun nebo
  • hypotékou přes 2 miliony korun nebo s vklady a investicemi přes 500 tisíc korun.

Drobný zádrhel

Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

"eKonto je základním stavebním kamenem nabídky banky vzniklé spojením Raiffeisenbank a eBanky. Bude proto využívat i vlastní logo, které kombinuje stávající logo Raiffeisenbank a zároveň vychází z původního loga eBanky," dodal Mario Drosc. K účtu budou vydávány i platební karty s vlastním designem.

Účet bude možné získat na více než 100 obchodních míst eBanky i Raiffeisenbank. Již nyní zahájila banka pilotní provoz prodeje eKonta. Co je však trochu nešťastné pro klietny Raiffeisenbank, kteří by ze stávajícího balíčku Kompletkonto chtěli přejít na eKonto, je skutečnost, že budou spolu s tím měnit i číslo účtu. Celý postup je takový, že klient zruší účet u RB a přejde k eBance. U klientů eBanky číslo účtu zůstane, jen se změní program poplatkování.

 

Právě se děje

Další zprávy