Slevy už čekají i v bankomatech, stačí si vybrat peníze

Petr Kučera Petr Kučera
2. 8. 2011 9:45
Každý, kdo si vybere peníze z bankomatů GE Money Bank, získá slevový kupón
Bankomat GE Money Bank v novém designu
Bankomat GE Money Bank v novém designu | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Každý, kdo si od začátku srpna vybere peníze z bankomatů GE Money Bank, získá slevový kupón.

Tuto formu odměn zvolila jako první banka v České republice. GE provozuje čtvrtou největší síť s 673 bankomaty.

Zájemci si zatím mohou vybírat ze dvou slev - na občerstvení u McDonald's nebo zboží z lékáren Dr. Max. Banka očekává, že do programu nazvaného GEniální výběr postupně zařadí i další partnery.

"Slevu si může zvolit každý, kdo z bankomatu vybere jakoukoliv částku," říká Alice Škývarová, manažerka rozvoje bankomatů GE Money Bank. Zdůrazňuje, že nemusí jít o klienta této banky.

Klienti GE Money Bank většinou neplatí za výběry z vlastního bankomatu žádné poplatky. Výjimkou je pouze nejlevnější balíček Konto Genius Start, kde jeden výběr přijde na 15 korun, popřípadě si lze předplatit neomezený počet výběrů v měsíci za paušál 26 korun.

Výběry ze všech bankomatů zdarma mají také klienti mBank, malá banka LBBW pak účtuje 6,50 korun nezávisle na síti bankomatů. Zákazníci ostatních bank však obvykle zaplatí za výběr z cizího bankomatu výrazně vyšší poplatky než z vlastní sítě, takže ani sleva od GE pro ně nebude zadarmo.

Například Česká spořitelna si za výběr z cizího bankomatu v tuzemsku účtuje 40 korun, Komerční banka 35 korun a ČSOB 30 korun. Také sama GE Money vybírá za výběry z jiných sítí vysoký poplatek 40 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy