Podezřele levná elektronika. Pozor na další e-shop

Petr Kučera Petr Kučera
16. 7. 2010 10:40
Provozovatel obchodu elektro-galerie.cz chce platbu předem a podvádí s certifikátem
Podvodný obchod elektro-galerie.cz
Podvodný obchod elektro-galerie.cz | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Na internetu se objevil další podvodný obchod s elektronikou. Sdružení obrany spotřebitelů (SOS) varuje před e-shopem www.elektro-galerie.cz.

"Obchod nabízí podezřele levné zboží a požaduje platbu předem. V některých případech jde o zboží, které dosud nebylo na českém trhu. To zvyšuje atraktivitu i nebezpečnost daného obchodu," říká mluvčí sdružení Jan Votočka.

Provozovatel obchodu elektro-galerie.cz navíc neoprávněně používá logo Sdružení obrany spotřebitelů SAOP (Spotřebitelský audit obchodních podmínek). "Už jsme učinili příslušné právní kroky a připravujeme podání žaloby k soudu," dodává Votočka.

Jak poznat, jestli obchodník používá logo oprávněně? "Kliknutím na skutečné logo SAOP se zákazník dostane na konkrétní informace o držiteli loga na stránkách SOS, kde je zřetelná i doba platnosti uděleného certifikátu," vysvětluje mluvčí. Kompletní seznam všech oprávněných držitelů loga je uveden na této adrese.

Provozovatel i praktiky zůstaly stejné jako v případě obchodu www.tech-shop.cz, před nímž spotřebitelské sdružení varovalo nedávno.

Čtěte také:
Pozor na další e-shop, který neposílá objednané zboží
E-shopy bojují s okurkovou sezónou jen do srpna
Podvodný e-shop přestal fungovat. Kvůli přetížení

"Není vyloučené, že provozovatel bude svůj trik zkoušet znovu na dalších, nově vytvořených obchodech, poté, co se informace o podvodných praktikách zmíněných dvou e-shopů dostatečně rozšíří. Dokonce je i možné, že takové obchody již existují," varuje Votočka.

 

Právě se děje

Další zprávy