McCafé v Česku startuje, první bude v Průhonicích u D1

Petr Kučera Petr Kučera, pek
9. 7. 2009 6:45
McDonald's chce konkurovat dalším kavárenským řetězcům

Praha - První kavárna McCafé v České republice přivítá zákazníky 16. července u dálnice D1 v pražských Průhonicích. Vyplývá to ze sdělení tiskové mluvčí McDonald's v České republice Drahomíry Jirákové.

McCafé nebudou zcela nové provozovny, ale "jen" nově vytvořené kavárenské koutky v některých už fungujících provozovnách McDonald's. Podle neoficiálních informací nabídnou koutky McCafé jiný typ kávy než dosud prodávají restaurace McDonald's, i když její dodavatel - firma Kraft Foods - zůstane stejný. V kavárnách dostanou zákazníci kávu nikoliv do plastových kelímků, ale do klasických porcelánových šálků.

Zástupci českého McDonald's plánují letos otevřít ještě další dvě McCafé - v nových restauracích Siřejovice na dálnici D8 a v Teplicích. V dalším roce bude McCafé otevřeno v rámci rekonstrukce stávajících pražských poboček. Cílem firmy je udržet tempo růstu tržeb - vloni lidé u McDonald's v Česku utratili rekordních 3,78 miliardy korun, což znamenalo meziroční nárůst o 18 procent. Společnost má v Česku kolem 80 provozoven.

Koncept McCafé firma poprvé uvedla v roce 1993 v Austrálii, nyní je v provozu přes 1300 kaváren v různých zemích. V Evropě už funguje například v Německu, Irsku, Itálii či Rusku.

McDonald's chce svými kavárnami a levnější cenou konkurovat dalším mezinárodním sítím působícím v České republice. Patří mezi ně zejména Coffee Heaven, Costa Coffee, Starbucks nebo česká síť Café Emporio.

Podívejte se na fotografie ze slavnostního otevření

Čtěte také:
Hypernovy končí, změnily se na Albert hypermarkety
Také Kaufland jako poslední z řetězců začíná brát karty
 

Právě se děje

Další zprávy