Zdražování pohonných hmot u českých pump zpomaluje

Petr Kučera Petr Kučera
13. 6. 2013 11:52
Nejdražší pohonné hmoty se dlouhodobě prodávají u pražských pump
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Zdražování pohonných hmot u českých čerpacích stanic zpomaluje. Ceny nejprodávanějšího benzinu Natural 95 i nafty proti minulému týdnu vzrostly shodně o tři haléře.

Natural 95 se prodává průměrně za 36,09 koruny za litr, nafta průměrně za 35,53 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv v Česku dlouhodobě sleduje.

Nejdražší pohonné hmoty se dlouhodobě prodávají u pražských pump. Litr Naturalu 95 v Praze stojí v průměru 36,97 koruny, litr nafty 36,30 koruny.

Cena benzinu se nad hranicí 36 korun pohybuje celkem v šesti krajích, kromě metropole to jsou Jihomoravský, Plzeňský, Středočeský, Karlovarský kraj a Vysočina. Nafta překročila hranici 36 korun kromě Prahy pouze v Jihomoravském a Plzeňském kraji.

Nejlevnější benzin se prodává v Olomouckém kraji, u tamních pump proti minulému týdnu zdražil o sedm haléřů na 35,71 koruny za litr. O dva haléře dražší je Natural 95 v Ústeckém a v Libereckém kraji.

Nafta je nejlevnější v Ústeckém kraji, kde se prodává za 35,13 koruny za litr. O tři haléře dražší je diesel v Královéhradeckém a Libereckém kraji.

 

Právě se děje

Další zprávy