Neomezené volání spouští i Vodafone. Jde pod cenu O2

ČTK Radek Pecák Jiří Hovorka ČTK, Radek Pecák, Jiří Hovorka
12. 4. 2013 16:54
Se zlevněním tarifu na polovinu přišel jako první operátor Telefónica O2

Praha - Operátor Vodafone začal ve svém e-shopu nabízet tarif umožňující neomezené volání do všech sítí za 691 korun pro klienty, kteří se zaváží tomuto operátorovi na dva roky. Cena bez úvazku pak je 901 korun, stejně jako s dotovaným telefonem.

Reaguje tak na čtvrteční krok konkurenční společnosti Telefónica O2, která výrazně snížila cenu paušálních tarifů. Neomezené volání a SMS do všech sítí zlevnila Telefónica O2  za 749 korun měsíčně - předtím vyšel srovnatelný tarif Neon na více než dvojnásobek.

Součástí balíčku od Vodafone je i neomezené posílání SMS do všech sítí a také datový tarif 600 MB.

Vodafone současně nabízí i tarif umožňující neomezené volání ve vlastní síti. Pro zákazníky s dvouletou smlouvou je v ceně 399 korun měsíčně, pro zákazníky bez smlouvy nebo s dotovaným telefonem bude k mání za 597 korun. Součástí pak je 50 minut volání do ostatních sítí zdarma, nad tento limit se za každou minutu platí 5,03 koruny. SMS do do ostatních sítí stojí 1,51 koruny.

Třetí operátor, T-Mobile, počítá s představením vlastní konkurenční nabídky příští týden.

Vodafone potvrdil očekávání, že se po včerejším kroku O2 rozpoutá cenová válka. "Během čtvrtka a pátku jsme zaznamenali enormní zájem o avizované neomezené tarify. Jen na webu se během uplynulých 24 hodin zaregistrovalo téměř 10 000 zájemců o tuto novou nabídku. Vodafone se proto rozhodl vyjít přání zákazníků vstříc co nejdříve a začít neomezené tarify nabízet na eShopu v pátek odpoledne. Na dalších prodejních místech budou k dispozici od soboty," uvedla mluvčí Alžběta Houzarová.

Vodafone bude dál zákazníkům nabízet dotované telefony. Telefónica dotování přístrojů nahradila jejich prodejem na splátky. V květnu Vodafone na nabídku naváže představením neomezených tarifů RED, které již uvedl v některých zemích. Nové tarify budou dostupné pro všechny zákazníky - firemní i nefiremní, nové i stávající.

Čtěte také:
O2 útočí, nabízí neomezený tarif za poloviční cenu
Kdo zlevní volání? Nová šance pro čtvrtého operátora
 

Právě se děje

Další zprávy