RegioJet sníží studentské jízdné, pojede levněji než ČD

ČTK ČTK
12. 9. 2012 19:00
Poprvé také budou moci cestovat studenti se slevou přes hranice až do Žiliny
Nezahálí ani konkurence. RegioJet, který od září 2011 spojuje Prahu s Ostravou, rozšířil své služby i na Slovensko.
Nezahálí ani konkurence. RegioJet, který od září 2011 spojuje Prahu s Ostravou, rozšířil své služby i na Slovensko. | Foto: RegioJet

Brno - Vlakový dopravce RegioJet se od středy rozhodl snížit ceny jízdného ve svých vlacích mezi Prahou a Ostravskem pro studenty dojíždějící do škol.

Ze srovnání ČTK vyplývá, že ti, kteří si zdarma pořídí kreditovou jízdenku, mohou jezdit levněji než s Českými drahami.

Zatímco s Českými drahami vyjde cesta z Prahy do Ostravy na 252 korun, RegioJet nabízí spojení za 190 korun. Úsporu zhruba 60 korun pocítí studenti i na cestě z hlavního města do Třince či Havířova. Z Prahy do Zlína, kam RegioJet zajišťuje dopravu z Olomouce návazným autobusem, cestující ušetří 45 korun.

Ceny jsou dostupné těm, kteří využívají takzvané žákovské jízdné, což znamená, že slevu dostanou na cestě z místa bydliště do školy. "Do konce září platí ještě letní sleva 25 procent pro všechny studenty do 26 let, stačí se prokázat pouze průkazem ISIC," doplnil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Pokud by se studenti chtěli přiblížit cenám RegioJetu u ČD, musí si zakoupit za 1330 korun na rok aplikaci IN50. Na ni mají nárok všichni ve věku 15 až 26 let a dostanou poloviční slevu z obyčejného jízdného. V praxi to znamená, že z Ostravy do Prahy zaplatí 229 korun.

Foto: České dráhy
Čtěte také:
Zkouška na palubě černého vlaku: Porod i boj s opilcem
Žluté autobusy utlumím, hlavní jsou vlaky, říká Jančura

Poprvé také budou moci cestovat studenti se slevou přes hranice až do Žiliny, jedinou podmínkou je žákovský průkaz s vyznačenou trasou na státní hranici. Z Prahy lze cestu absolvovat za 248 korun.

RegioJet, který patří do skupiny Student Agency, od 1. září provozuje mezi Prahou a Ostravskem devět párů vlaků, jeden z nich zajíždí až do Žiliny.

Od nového jízdního řádu v polovině prosince vstoupí na nejlukrativnější českou trať vedle RegioJetu a Českých drah také LeoExpress podnikatele Leoše Novotného.

 

Právě se děje

Další zprávy