Nový seznam pump s pokutou od ČOI, padla i milionová

Petr Kučera Petr Kučera
11. 8. 2011 6:00
Podívejte se, kde kontrola objevila nekvalitní pohonné hmoty
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Dalších deset položek přibylo do seznamu čerpacích stanic, jimž Česká obchodní inspekce udělila pokutu za prodej nekvalitních pohonných hmot.

Jde o sankce, které nabyly právní moci letos v létě, samotné kontroly však proběhly v předchozích měsících.

Přírůstky za posledních čtvrt roku jsou v mapě označeny žlutě. Oproti řadě jiných médií zveřejňuje online deník Aktuálně.cz nejen přehledný seznam podle krajů, ale také podrobnosti o zjištěných nedostatcích a výši pokuty.

Nejvyšší, milionovou pokutu zatím letos v létě dostala společnost Doprava Janoušek, provozující čerpací stanici v Rotavě. Dalších 300 tisíc korun pak musí stejná firma zaplatit kvůli prodeji nekvalitního paliva na své pražské pumpě, za níž přitom už vloni dostala pokutu 750 tisíc.

Půlmilionovou pokutu udělila ČOI společnosti H&D oil kvůli čerpací stanici ve středočeských Netvořicích, která už vloni dostala dvě pokuty v celkové výši 300 tisíc. Stejná firma musí platit i milionovou pokutu kvůli loňské kontrole v Chebu.

Kompletní přehled najdete v této grafice, novinky jsou označeny žlutě:

Od 21. dubna začala ČOI zveřejňovat podrobnější informace ve formě kompletních pravomocných rozhodnutí. Uložila jí to novela zákona.

U pokut, které nabyly právní moci po tomto termínu, si zájemci mohou na webu ČOI přečíst i případné námitky provozovatelů pump.

I nadále se ale spotřebitelé od ČOI nedozví, které pumpy při kontrole naopak uspěly.

 

Právě se děje

Další zprávy