Novinky v povinném ručení: Výběr bude zase složitější

Petr Kučera Radek Pecák Petr Kučera, Radek Pecák
25. 9. 2010 0:15
Direct Pojišťovna slíbila revoluci, vzápětí jí následovala Česká pojišťovna. Také Alianz má novinky
Foto: HZS Královehradeckého kraje

Praha - Pojišťovny, zdá se, již přestaly usilovat o získání nových klientů na trhu povinného ručení snižováním cen, ale jdou na to rafinovaněji. Chystají se nalákat klienty nabídkou nových, vylepšených služeb, případně balíčků ušitých na míru určitým typům klientů. Jako první přišla nedávno Direct Pojišťovna s novou službou, krátce nato ji následovala také Česká pojišťovna.

Také pojišťovna Allianz přichází s novou nabídkou pro ty, kteří si tento produkt zaplatí u ní.

Prvně dvě jmenované pojišťovny klientovi nabídnou bezplatnou pomoc v případě, že mu škodu na vozidle způsobí klient jiné pojišťovny. Vše potřebné včetně náhrady škody vyřídí za klienta, ten už tedy nemusí zjišťovat a kontaktovat pojišťovnu viníka nehody.

Direct Pojišťovna nabízí službu od tohoto týdne novým klientům zdarma k povinnému ručení. Stávající klienti si ji mohou aktivovat při obnově smlouvy.

Viník nehody ale musí být znám - ať už z policejního protokolu nebo z podepsaného prohlášení o zavinění, které klienti dostávají spolu se záznamem o dopravní nehodě při sjednání pojištění. Služba se vztahuje na nehody na území České republiky včetně případů, kde je viníkem řidič vozidla se zahraniční poznávací značkou nebo řidič jedoucí v nepojištěném automobilu.

Allianz má tři nové balíčky

Česká pojišťovna začne službu nabízet od 27. září novým i dosavadním klientům. "Bez ohledu na to, zda je klient viníkem nehody či poškozeným, získá zdarma také zapůjčení vozidla na tři dny a odtah nepojízdného vozu až do 500 kilometrů," slibuje výkonný ředitel pojišťovny Pavel Řehák.

Pojišťovna Allianz začne pro změnu od října nabízet povinné ručení zohledňující riziko, jehož se vlastník vozidla nejvíce obává.
"Kdo žije sám, jezdí málo, parkuje v garáži a nevyráží často do zahraničí, bude mít nejspíš za volantem obavu z jiných věcí než majitel auta, které stojí v aleji, má doma děti a často cestuje do ciziny," uvedl Strnad. Klienti dostanou na výběr ze tří balíčků, které se od sebe nebudou lišit pouze limity plnění, ale především škálou krytých rizik.

Povinné ručení Allianz tak pokryje také například poškození vozidla zvířetem, živelní rizika a garantuje výplatu až půl milionu korun na nový vůz.

Další pojišťovny se k zavedení podobné služby, jakou představily ČP a Direct, už také chystají. Například jde o Generali či Kooperativu.

Autolékárnička
Autolékárnička | Foto: azjiskra.cz
Čtěte také:
Změny povinné výbavy: Úlevy už teď, povinnosti později
Nové autolékárničky: Přečtěte si, co musí obsahovat
Statisíce lidí si musí vyměnit řidičák, hrozí fronty
 

Právě se děje

Další zprávy