Převeďte k nám hypotéku, získáte 5400 korun, láká banka

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
7. 2. 2014 12:15
Equa bank rozšiřuje agresivní kampaň na přetahování klientů od konkurence.
Foto: Vojtěch Marek

Praha - Equa bank rozšiřuje kampaň na přetáhnutí klientů od konkurence i  s jejich úvěry. Lidem, kteří u ní budou refinancovat hypoteční úvěr, nabídne od pondělí 10. února jednorázový bonus ve výši 5400 korun.

Již v lednu spustila banka stejnou akci také u spotřebitelských úvěrů, u nichž za převod do Equa bank dává 1500 korun a slibuje také výrazně nižší úrokovou sazbu.

Také u hypotečních úvěrů přitom Equa bank marketingově využívá v Česku již více jak rok trvající spor o poplatky za vedení či správu úvěrového účtu.

Foto: Vojtěch Marek

„Equa bank je první bankou, která se rozhodla vrátit klientům ostatních bank poplatky za vedení úvěru, a to jednoduše, bez soudních sporů," říká Ondřej Hák, ředitel úvěrových produktů Equa bank.

Bonus ve výši 5400 korun může získat každý, kdo v období od 10. února do 26. května 2014 uzavře u Equa bank smlouvu na refinancování hypotečního úvěru. Refinancovat hypotéky lze u Equa bank až 12 měsíců před koncem doby platnosti úrokové sazby.

„Pokud například klientovi končí pětiletá fixace hypotéky až v únoru 2015, může již nyní u Equa bank zažádat o refinancování, a pokud podepíše smlouvu v uvedeném období, získá poplatky zpět," dodává Ondřej Hák.

Poplatek účtovala do dubna 2013

Bonus ve výši 5400 korun odpovídá podle Equa bank průměrné hodnotě zaplacené původnímu poskytovateli úvěru před jeho refinancováním do Equa bank, kdy průměrný poplatek za vedení úvěrového účtu byl 150 korun za měsíc a průměrná doba fixace úrokové sazby tři roky.

Foto: Reuters

Equa bank sama uzavírala hypoteční smlouvy s poplatkem za správu hypotečního úvěru do dubna roku 2013. Na počátku letošního ledna pak oznámila, že ruší jeho účtování i klientům, kteří u banky měli hypotéku před tímto datem. Equa bank se nyní dále rozhodla, že již zaplacené poplatky za vedení úvěrového účtu k hypotéce svým klientům také vrátí.

Equa bank nabízí hypotéky od února 2012 a má je ve své nabídce jako jediná z trojice nových bank, které na trh vstoupily v roce 2011 (spolu s Air Bank a Zuno Bank). Celkem poskytla přes pět miliard hypotečních úvěrů.

 

Právě se děje

Další zprávy