O škrtech netušíme, tvrdí stavební spořitelny zájemcům

Petr Kučera Petr Kučera
24. 9. 2010 20:00
Otestovali jsme, jak vypadají weby spořitelen po schválení škrtů vládou
Na webu ČMSS zmínku o chystaných omezeních nenajdeme
Na webu ČMSS zmínku o chystaných omezeních nenajdeme | Foto: www.cmss.cz, 24. září 16:00

Praha - Vláda ve středu večer schválila škrty ve stavebním spoření. Nešlo o žádné překvapení - konkrétní návrh je veřejně k dispozici už od začátku srpna.

Většina stavebních spořitelen se přesto zatím tváří, že o žádných škrtech netuší. Alespoň podle jejich webů. Objektivní informaci získají jen potenciální klienti Stavební spořitelny České spořitelny ("buřinka") a Raiffeisen stavební spořitelny.

Asociace stavebních spořitelen dokonce v úvodu svého webu tvrdí, že žádné bližší informace o vládním záměru dosud nejsou k dispozici. Přitom se právě asociace účastnila připomínkového řízení ke konkrétnímu návrhu zákona. (Hlavní sdělení na webu AČSS bylo aktualizován teprve v pátek večer po zveřejnění článku na A.cz- pozn. red.)

Návrh ještě musí schválit poslanci, senátoři a podepsat prezident republiky. Vzhledem k jasné vládní převaze je to ale v tomto případě pouze formalitou - a klienti by už nyní měli vědět, že škrty jsou přinejmenším "velmi pravděpodobné".

Podívejte se, které weby i nadále slibují klientům vyšší státní podporu a osvobození úroků od daně z příjmů. Klikněte na fotogalerii:

 

Právě se děje

Další zprávy