Další banka zlevní hypotéky, sazby klesnou až o 0,45 %

Petr Kučera Petr Kučera
22. 4. 2010 15:55
Raiffeisenbank nyní nabízí standardní hypotéky od 4,74 procenta
Foto: Aktuálně.cz

Praha - K vlně zlevňování hypoték se dnes přidala také Raiffeisenbank. "Od 26. dubna snižujeme úrokové sazby až o 0,45 procentního bodu," říká její produktový manažer Jan Bureš. Následuje tak řadu dalších bank, které své nabídky zveřejnily v předchozích týdnech.

Ze své dosud nejnižší úrokové sazby 5,19 procenta sleví Raiffeisenbank nejlepším klientům 0,2 procentního bodu, tato akce je časově neomezená. Všem klientům - kromě jednoletých fixací - pak sleví dalších 0,25 procentního bodu, v tomto případě však akční nabídka potrvá jen do konce června. Vybraní zájemci tak získají sazbu 4,74 % p.a.

"Klientům s průměrnou hypotékou ve výši 1,8 milionu korun splatnou za 20 let tak měsíční splátka klesne přibližně o 253 korun," upřesňuje Bureš.

Lidé, kteří mají u Raiffeisenbank účet nebo s ní například spoří či investují, navíc mohou získat ještě výhodnější sazbu. Začíná pro ně už na 4,54 procenta.

"Zároveň je ale třeba zdůraznit, že v dlouhodobém výhledu nevidíme žádný prostor k výraznějšímu trvalému poklesu sazeb," dodává Jan Bureš.

Kromě standardních hypoték uvedla Raiffeisenbank letos v dubnu také novou offsetovou hypotéku, u níž klient platí úroky jen z části převyšující jeho úspory (podrobnosti jsme přinesli v samostatném článku).

Banka snižovala úrokové sazby už na začátku letošního roku, zároveň navýšila maximální možnou výši úvěru na 90 % hodnoty zastavené nemovitosti.

Foto: Jan Langer
Čtěte také:
Kolik teď zaplatíte za hypotéku? Přehled sazeb a slev
Výhodnější než spořicí účet. Poznejte novou hypotéku
Stavební spořitelny zdražují překlenovací úvěry

Průměrná úroková sazba hypoték na českém trhu letos klesla na březnových 5,41 procenta, ukázala nejnovější statistika Fincentrum Hypoindex.

Zlevnění sazeb či jiné akční nabídky představila na jaře také řada dalších bank. Aktuální seznam najdete v tomto přehledu.

 

Právě se děje

Další zprávy