Hypotéky budou dostupnější, slibují KB a Raiffeisenbank

Petr Kučera Petr Kučera, pek
18. 1. 2010 15:05
Komerční banka dočasně snižuje úroky, Raiffeisenbank půjčí více než dosud

Praha - Nastala správná doba pro další zlevnění a uvolnění pravidel pro hypotéky? Přinejmenším podle dnešních oznámení Komerční banky a Raiffeisenbank to vypadá, že ano.

Komerční banka snížila úrokové sazby pro všechna fixační období o 0,1 až 0,3 procenta. "Pro nejoblíbenější období fixace na tři až pět let - do 85 hodnoty zastavené nemovitosti - platí nyní úroková sazba od 4,89 procenta," říká mluvčí banky Monika Klucová.

Akční nabídka je však časově omezena, platí při podání žádosti do 14. února 2010 a zároveň při uzavření smlouvy do 31. března 2010.

Foto: Hypoindex.cz

"Klienti, kteří hodlají řešit svou bytovou potřebu v následujícím půl roce, mohou zvolit Hypotéku Dopředu a výhodnou sazbu si tak zafixovat až na šest měsíců. Během této doby mohou v klidu vybírat nemovitost či dodavatele pro svou stavbu nebo rekonstrukci," dodává Klucová.

Příjemná zpráva dnes přišla také od Raiffeisenbank. Základní Hypotékou Klasik, stejně jako Hypotékou naruby bez vybrané nemovitosti, lze nově financovat až 90 procent hodnoty odhadní ceny nemovitosti, zatímco doposud to bylo pouze 85 procent hodnoty.

"Zpřísnění na podzim roku 2008 přispělo k tomu, že naši klienti přečkali první část finanční krize bez výraznějších problémů. Přestože se kvůli vývoji nezaměstnanosti dá očekávat nárůst nesplácených úvěrů v letošním roce, věříme, že už nastala ta správná doba pro částečné zmírnění tohoto omezení," říká produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš.

Ke zmírnění podmínek dochází i u neúčelových hypoték a hypotéky Minimax určené na konsolidaci úvěrů. Tyto půjčky lze nově získat až do 65 procent zástavní hodnoty nemovitosti, zatímco doposud to bylo jen 50 procent.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte podrobněji:
Končí vám fixace hypotéky? Nečekejte na dopis z banky
Za levnější hypotékou odešla od banky jen sedmina lidí
Stát prodlouží dotace hypoték, lidem už dal 10 milionů
 

Právě se děje

Další zprávy