Cisco zažaloval Apple kvůli iPhone

11. 1. 2007 7:38
San Francisco - Americká technologická společnost Cisco Systems se obrátila na soud kvůli značce iPhone, která jí patří.

Právě pod tímto označením Apple v úterý představil dlouho očekávanou kombinaci populárního mediálního přehrávače s mobilním telefonem. Obě firmy však již také sdělily, že jednají o dohodě.

Cisco uvedlo, že chce dosáhnout toho, aby Apple nezneužíval známku, kterou největší výrobce síťových zařízení údajně získal v roce 2000 díky převzetí firmy Infogear. Tato firma má zaregistrovánu značku iPhone a bezdrátové produkty pod tímto názvem několik let prodávala. Divize Linksys ze skupiny Cisco jej prodávala ještě loni, sdělila firma. 

"Myslíme si, že to je hloupé," řekl mluvčí Apple Steve Dowling. "Existuje několik firem, které název iPhone používají pro telefonování přes internet," dodal. Podle analytiků je vstup Applu na trh mobilních telefonů dosud nejvýznamnějším počinem této firmy na trhu spotřební elektroniky.

Mluvčí Cisco uvedl, že firma vede o značce s Applem jednání a že doufá ve smírné vyřešení sporu. Vstřícně se k možné dohodě vyjádřil již v úterý i šéf Applu Steve Jobs.

 

Právě se děje

Další zprávy