Kupte si peklo na internetu

Dušan Klimeš
5. 11. 2006 13:00
Las Vegas - Ve světě se najdou tací, kteří jsou ochotni za peklo zaplatit milion dolarů. Doména hell.com je totiž k mání.

Jenže ani v přepočtu 22 milionů korun nestačilo Kennethu Aronsonovi, majiteli této domény, aby ji prodal.

Na aukci domén, kterou pořádala americká společnost Moniker.com se sešly dvě nabídky. Jedna si hell.com (v češtině "peklo") cenila na půl milionu dolarů, druhá přišla právě s necelým milionem dolarů. Ovšem minimální hranice pro prodej byl právě milion, do kterého oné nabídce pár tisícovek chybělo.

Současný majitel "pekla" ale doufá, že za ni může dostat až 2,3 milionu dolarů, tedy 50 milionů korun.

"Někteří experti tvrdí, že se hell.com může stát známější značkou, než je Coca-Cola," říká Aronson. Není divu, že se svého pokladu nechce vzdát lacino.

Foto: Aktuálně.cz

Prodej jistě přijde

"O doménu je velký zájem," tvrdí Monte Cahn, šéf aukční společnosti Moniker.com.

"Problém s aukcí byl v tom, že nabídka na její prodej přišla týden před jejím zahájením. Neměli jsme tedy šanci prodej této nadmíru zajímavé domény dobře zpropagovat," dodává.

Další šanci dostanou zřejmě zájemci už v polovině ledna, kdy proběhne další aukce domén v Las Vegas.

Kamery za miliony

Jinak byla aukce vesměs úspěšná. Na prodej bylo asi 250 domén, z nichž se prodalo 113 v celkové hodnotě 4,75 milionu dolarů. Nejúspěšnější prodávající si odnesl 1,5 milionu dolarů za jméno cameras.com.

Nový domov budou mít i adresy jako flowers.mobi, creditcards.net, či sexeducation.com.

Zřejmě nedražší vydraženou doménou byla prozatím sex.com. Tu si nabyvatel na jaře letošnho roku cenil na dvanáct milionů dolarů, tedy asi 270 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy