Jméno Trump skvěle prodává i alkohol

Dušan Klimeš
15. 10. 2006 0:00
New York - Vodka pojmenovaná po miliardáři Donaldu Trumpovi si odbyla debut v New Yorku. I zde zaznamenal podnikatel obrovský úspěch.
Luxusní vodka Trump
Luxusní vodka Trump | Foto: Reuters

Provokatér, obchodník s pozemky, miliardář, bývalý manžel Ivany Trumpové, rozené Zelníčkové. To vše je Donald Trump. I díky tomuto je jeho jméno zárukou obchodního úspěchu.

Pod značkou "Trump" mohou především američtí zákazníci koupit pánské obleky, kolínskou, časopis či balenou vodu. A nově k tomuto portfoliu přibude i luxusní vodka Trump Super Premium Vodka.

V dobré společnosti

Na její přípravě spolupracoval s firmou Drinks Americas Holdings, která již produkovala například whisky folkového písničkáře Willie Nelsona nebo ovocný džus Paula Newmana.

"Trump Vodka se stane hlavním hráčem na trhu," prohlásil pro CNN Donald Trump. "Bude se ucházet o nejvyšší příčky v oboru," dodal.

Láhev na sobě nese výrazné písmeno T a je vyvedena ve zlaté barvě, litr bude stát 30 až 40 dolarů a bude konkurencí pro Grey Goose, Belvedere či Chopin Vodka.

Bez rizika

Parfém nesoucí jméno miliardáře Donalda Trumpa.
Parfém nesoucí jméno miliardáře Donalda Trumpa. | Foto: Trump Co.

Jako by toho nebylo dost, tento podnik není pro Donalda tak rizikový jako jeho jiné akce. Obchod s vodkou ve Spojených státek loni vzrostl o více než čtyři procenta, luxusních vodek se prodalo dokonce o 14 procent více. Podnikatel tak naskakuje do rozjetého vlaku.

Už nyní má Drinks Americas pro začátek vystaráno. Má na stole objednávky na 45 až 50 tisíc beden vodky, díky čemuž vydělá pro začátek pět milionů dolarů. A to je 2,5krát víc, než kolik činily příjmy firmy za celý uplynulý rok.

Modelky a herci

Známé osobnosti rády propůjčují své jméno či tvář různým výrobkům. Stávají se známějšími. A navíc jde o slušný byznys. Nejběžnější jsou v této oblasti parfémy.

Ivana, bývalá manželka Donalda Trumpa českého původu.
Ivana, bývalá manželka Donalda Trumpa českého původu. | Foto: Reuters

Ten "svůj" má například modelka Naomi Campbellová, Salma Hayeková či Antonio Banderas.

Ale i české celebrity se rády propůjčí k prezentaci výrobků. Eva Herzigová má svoji kolekci oblečení či bot.

Svého parfému se dočkal Jiří Korn, který ale stejně jako Donald Trump má i vlastní alkohol: Fernet Korn.

 

Právě se děje

Další zprávy