Chaos na Heathrow: zavazadla se třídí v Miláně

Redakce EKO
2. 4. 2008 13:40
Odbavovací systém na letišti selhal
Podle vedení British Airways se ztratilo či opozdilo asi patnáct tisíc zavazadel.
Podle vedení British Airways se ztratilo či opozdilo asi patnáct tisíc zavazadel. | Foto: Reuters

Londýn - Chaos na londýnském letišti Heathrow trvá. Vedení British Airways rozhodlo, že desetitisíce zavazadel roztřídí v italském Miláně.

Zavazadla cestujících na vnitrostátních letech jsou nákladními vozy převáženy do Manchesteru a dále na sever, do Skotska. Lidé cestující za hranice si na zavazadla počkají ještě déle. Automobily je převáží do obřího skladu v Miláně.

Odbavovací systém na Heathrow je v troskách. Od slavnostního otevření nového terminálu bylo zrušeno více než 350 letů a dnes se počítá s minimálně padesátkou dalších.

Podle vedení British Airways, které pátý terminál letiště exkluzivně využívají, se ztratilo či opozdilo asi patnáct tisíc zavazadel.

Ještě v pondělí se přitom mluvilo o 28 tisících. A protože zavazadla bez majitele prochází přísnější kontrolou, rozhodli se Britové využít italských služeb.

Zavazadla jsou do Milána převážena nákladními auty, čímž se vyhnou detailním prohlídkám.

Stínová ministryně dopravy Theresa Villiersová doufá, že se British Airways ze zmatků kolem otevření pátého terminálu poučí a hlavně, že k podobnému chaosu nedojde v době konání olympijských her v Londýně v roce 2012.

Čtěte více:

 

Právě se děje

Další zprávy