Na vyjednávání o platech ve Škodovce zbývá jen týden

Radek Pecák Radek Pecák
13. 4. 2012 9:21
Pokud nebude jasno do konce příštího týdne, bude následovat řízení před zprostředkovatelem
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Radek Pecák

Mladá Boleslav - Vaše návrhy pokládáme za nedostatečné. Takový byl zjednodušeně verdikt škodováckých odborářů směrem k vedení firmy, které tento týden zvýšilo svoji nabídku na zvýšení platů až na 4,7 procenta.

Vyplývá to ze stanoviska, které za vyjednávací tým zveřejnil předseda organizace Jaroslav Povšík na internetové stránce odborů OS KOVO Škoda Auto Mladá Boleslav.

Pokud se během příštího vyjednávacího kola, které bude příští čtvrtek ve Vrchlabí, obě strany nedohodnou, nastoupí fáze vyjednávání před zprostředkovatelem.

Odboráři jsou nespokojeni zejména s tím, že Škoda Auto svoji nabídku ohledně růstu platů svých zaměstnanců tento týden zvýšila jen velice mírně - ze 4,3 na 4,7 procenta.

Odbory chtějí zvýšení platů o šest procent

Odbory přitom požadují minimálně šestiprocentní navyšování.

Kromě toho pokračuje spor o výši vyplaceného bonusu.

Podívejte se, jak dělníci ve Škodě vyrábějí motory pro koncern VW:

"Odbory KOVO vyjádřily ochotu hledat kompromis v zatím nedořešených položkách zaručeného bonusu, osobního ohodnocení a příplatků za práci v So a Ne. Zatím nelze hledat kompromis v nedostatečné výši nabídky zaměstnavatele v tarifu," píše se ve zveřejněném odborářském stanovisku.

Na zprostředkovateli se mohou obě strany dohodnout, nebo jim bude určen. Ten pak bude mít patnáct dnů na vypracování vlastního návrhu dohody. 


 

 

Právě se děje

Další zprávy