Nejcennější benefity: Delší dovolená a práce z domova

Petr Kučera Petr Kučera
20. 3. 2012 15:32
Také v loňském roce firmy omezovaly zaměstnancům výhody
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Karel Toman

Praha - Jeden nebo dva týdny dovolené navíc a možnost práce z domova. To jsou benefity, které zaměstnanci považují za nejhodnotnější.

Vyplývá to z výsledků studie Salary & Benefits Guide 2011-2012 mezinárodní personální agentury Robert Half.

Do pětky nejvíce hodnotných benefitů patří také možnost použití služebního automobilu i k soukromým účelům a pružná pracovní doba.

"Zatímco před několika lety si zaměstnanci cenili především příležitosti dalšího vzdělávání, dnes preferují možnost delší dovolené a flexibilitu práce," říká Aleš Křížek, ředitel společnosti Robert Half International pro Českou republiku.

Pátý týden dovolené vede nejen žebříček benefitů, po nichž zaměstnanci nejvíce touží, ale také pořadí výhod, které v praxi skutečně od zaměstnavatelů nejčastěji dostávají.

Druhým nejčastěji poskytovaným benefitem jsou stravenky. Následují pružná pracovní doba, možnost využití firemního notebooku k soukromým účelům a bezplatné nápoje či jiné občerstvení na pracovišti.

Také v loňském roce zaměstnavatelé omezovali benefity. Odebrání alespoň jedné takové výhody potvrdilo 48 procent respondentů studie.

"Rušení se nejčastěji týkalo jazykových kurzů a třináctých platů," dodává Křížek.

 

Právě se děje

Další zprávy