Penta koupila polskou úklidovou firmu Clar System

Radek Pecák Radek Pecák
30. 1. 2012 10:48
Hodnota transakce zveřejněna nebyla
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Varšava - Po akvizici tuzemské firmy AB Facility, ke které došlo v prosinci minulého roku, koupila středoevropská investiční skupina Penta také stoprocentní podíl ve společnosti Clar System - jedné z předních polských úklidových firem.

"Penta tak naplňuje svoji strategii konsolidovat středoevropský trh facility managementu (správy a údržby budov), kterou zahájila v prosinci 2010 akvizicí české AB Facility," uvádí se v tiskové zprávě firmy.

Hodnota transakce, kterou ještě bude posuzovat antimonopolní úřad, nebyla zveřejna.

Možností bylo více

"Prověřovali jsme v Polsku několik potenciálních akvizic v sektoru facility managementu a nakonec se rozhodli pro Clar System. Je to společnost s vynikajícími výsledky, pokrývá celý polský trh a má široké portfolio klientů jak ze státního tak ze soukromého sektoru, což je dobrý základ pro další růst i rozšiřování nabízených služeb," řekl Zdeněk Kubát, investiční ředitel Penty.

Clar systspolečnost má sídlo v Poznani. Byla založena v roce 1999 a je jednou z předních polských úklidových firem. V roce 2011 dosáhla tržeb 18 milionů eur, což je 24 procentní meziroční nárůst. V současnosti zaměstnává 4000 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy