Kellnerovi zahraje na vánočním večírku Sting

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
7. 12. 2011 16:30
Stingův únorový koncert je vyprodaný, zaměstnanci PPF ho uslyší zadarmo
Sting vystoupí na vánočním večírku PPF.
Sting vystoupí na vánočním večírku PPF. | Foto: Sazka - O2 Arena

Praha - Zapomeňte na chlebíčky a vypůjčené karaoke. Vánoční večírek finanční skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera nabídne jinou zábavu. Vystoupí na něm 16. prosince slavný britský zpěvák a skladatel Sting.

ČTK to řekly zdroje z PPF, které nechtěly být jmenovány. Večírek by se měl konat na Pražském hradě. "Je pravda, že letošní vánoční večírek pro zaměstnance bude jiný než v minulých letech, protože PPF slaví 20 let své existence. Tomu bude odpovídat také výběr pozvaných umělců. Kdo na večírku vystoupí, je ale zatím překvapením," řekl na dotaz ČTK mluvčí PPF Alexej Bechtin.

Sting takto nevystoupí poprvé, jeden z bohatých Rusů zaplatil před několika lety za jeho soukromý koncert milion dolarů (tehdy více než 22 milionů korun). Vystoupení takových hvězd světové umělecké scény na podnikovém večírku v Česku ale není obvyklé.

Častější je to právě v Rusku, kde před více než třemi lety zahrála britská skupina Deep Purple na oslavě patnáctého výročí založení plynárenského gigantu Gazprom. Letos na jaře si pak muzikanti z této legendární kapely vzpomněli na jednoho ze svých nejoddanějších fanoušků v Rusku a rozjeli se za prezidentem Dimitrijem Medveděvem do jeho sídla v Gorkách u Moskvy.

Šedesátiletý Sting, vlastním jménem Gordon Sumner, stál v roce 1977 u zrodu slavné kapely Police. První sólové album vydal o osm let později. V Česku již vystoupil šestkrát, naposledy loni v pražské O2 areně, kde zahrál své hity v orchestrální úpravě. Jeho další pražský koncert, který se uskuteční 18. února příštího roku v Kongresovém centru, je již beznadějně vyprodaný. Zatím není ani šance, že by se podařilo přidat druhé vystoupení.

PPF je mezinárodní investiční skupina, která podniká v oblasti realit, spotřebitelského financování a bankovnictví. Působí na trzích střední a východní Evropy a Asie.


 

Právě se děje

Další zprávy